1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Orman köylüsüne güneş enerjisi
Orman köylüsüne güneş enerjisi

Orman köylüsüne güneş enerjisi

Artvin'in Yusufeli ve Ardanuç ilçeleri, İl Çevre Orman Müdürlüğü'nce sosyal amaçlı proje uygulanması için pilot bölge seçildi.

A+A-

Yusufeli'nin Esendal köyünde 25 aileye, Ardanuç'un kızılcık köyünde 19 aileye Orköy tarafından güneş enerjisi sistemi yaptırıldı. Proje ile vatandaşların hem elektrikten tasarruf etmesini sağlamak, hem de ormanı bilinçsiz kullanmaktan kurtarılması amaçlanıyor.
İl Çevre ve Orman Bölge Müdürü Ethem Boz yaptığı açıklamada;” 55 bin ytl'ye mal olan 'Güneş Enerjisi Projesi', halkın yüzünü güldürdü. 4 yıl içinde taksit şeklinde ödenecek olan sistem, köylüye bin 250 ylt'ye mal oldu. Eğer seçilen pilot bölgelerden memnun kalınırsa önümüzdeki yıllarda projenin alanını genişletmeyi düşünüyoruz. Bu projedeki amacımız, insanlarımızın ormana olan baskısını en aza indirmek, gelişigüzel orman kesimlerini önlemektir. Esendal ve Kızılcık köyündeki uygulamamız başarılı görünüyor ve halktan yoğun talep alıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız