1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit geçidine gece de çığ düştü
Ovit geçidine gece de çığ düştü

Ovit geçidine gece de çığ düştü

Yıllardır tünel yapımı konuşulan Ovit geçidinde Nisan ayında yaşanan çığ felaketi, akıllara, 'Bu tüneller ne zaman yapılacak?' sorusunu getiriyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize-Erzurum karayolunun 2600 rakımlı Ovit Dağı Biberoğlu Yaylası mevkisinde düşen çığ nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 4 aracın içindeki 16 kişinin dün akşam saatlerinde sağ salim kurtarılmasının ardından bölgede gece bir çığ daha yaşandı.

Dün çığ nedeniyle mahsur kalan 16 kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında yan yatan iş makinesini kurtarmaya çalışan 3 kişilik Karayolları ekipleri gece saat 01.00 sıralarında aynı bölgeye çığ gelmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Ekip çığ nedeniyle bölgede mahsur kalırken, 3 kişilik ekibi kurtarmak için Karayolları ekipleri seferber oldu. Bölgeye yeni iş makineleri gönderilirken, çığla gelen kar kütlesinin yoldan kaldırılması ile 3 kişilik ekip sabah saat 05.00 sıralarında kurtarıldı.

Rize-Erzurum karayolu dün yaşanan çığdan bu yana ulaşıma kapalı bulunuyor.

35583

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız