1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit'e duble yol incelemesi
Ovit'e duble yol incelemesi

Ovit'e duble yol incelemesi

Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, yapılması planlanan Güney Çevre Yolu Projesi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, Rize-Erzurum karayolu üzerindeki en önemli geçiş noktası olan ve yılın 5 ayı kar nedeniyle kapalı olan Ovit Geçidi’ne tünel yapılmasının rantabl olmayacağını belirterek “Ovit Dağı’nı tünel ile geçebilmek için en az 12 kilometre uzunluğunda bir tünel yapılması gerekiyor. Bu mesafenin altında bir tünel ile Ovit’in geçilmesi mümkün değil. Rize-Erzurum arasındaki araç yoğunluğu dikkate alındığında 12 km’lik bir tünel bu bölgede rantabl olmaz” dedi.
Yapılması planlanan Güney Çevre Yolu Projesi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen ve bir süre önce göreve başlayan Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. 2008 yılı yatırım programına alınmayan Ovit Tüneli ile ilgili konuşan Murat Boydaş, “Ovit Dağı’nı tünel ile geçebilmek için en az 12 km uzunluğunda bir tünel yapılması gerekiyor. Bu mesafenin altında bir tünel ile Ovit’in geçilmesi mümkün değil. Rize-Erzurum arasındaki araç yoğunluğu dikkate alındığında 12 km’lik bir tünel bu bölgede rantabl olmaz. Rize-Erzurum arasındaki İkizdere Karayolu bu yıl bölünmüş yol ağına alındı. Mevcut karayolunun duble yola dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.
“Ovit Geçidi yılın 5 ayı yağan kardan dolayı araç ulaşımına kapalı tutuluyor. Yılın 5 ayı kapalı olan bir yere duble yol yapılması ne kadar rantabldır ?” sorusuna ise Boydaş “Bu konuyu araştıracağız” açıklamasını yaptı.
Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına rağmen aydınlatılmayan Karadeniz Sahil Yolu Rize Tünelleri ile ilgili olarak ise “Karadeniz Sahil Yolu’nun Espiye ile Sarp Sınır Kapısı arasında yapımı devam etmekte olan tünellerin elektrik, elektronik, elektromekanik ve çeşitli kontrol sistemlerine ait ihale 25 Temmuz 2007 tarihinde yapılmıştır. Bu ihale 22 tüneli kapsamaktadır. Bu iş Türkiye’de bu büyüklükte yapılacak en büyük projedir. Yapılan araştırmalar neticesinde yurt dışında bile bu projeye benzer çok az sayıda proje bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu işi yapabilecek firma sayısı azdır. İşin özelliğinden dolayı firma seçimini hassasiyetle yapmak zorundayız. Tüneller enerji sistemi, aydınlatma sistemi, havalandırma sistemi, acil durum sistemi, yangın alarm sistemi, trafik kontrol sistemi, kapalı devre televizyon sistemi, tünel haberleşme sistemi, kamu anons sistemi ve radyo sistemi gibi ileri teknoloji ile donatılacaktır. Bu sistemler tek bir merkezden kontrol edilebilecektir. Bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından bu işi yapabilecek büyük firmaların ihaleye katılımı sağlanmıştır. İhale henüz sonuçlanmadı. Çalışmalar hızla sürüyor. 2008 yılı sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum