1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit'te 4 araç 10 gündür kar altında
Ovit'te 4 araç 10 gündür kar altında

Ovit'te 4 araç 10 gündür kar altında

Ovit mevkiinde 10 gün önce yaşanan çığ nedeniyle kapanan yolda kar altında kalan 1 midibüs, 3 kamyon ve 1 iş makinesine halen ulaşılamadı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize-Erzurumu karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde 10 gün önce yaşanan çığ nedeniyle kapanan yolda kar altında kalan bir midibüs, üç kamyon ve bir iş makinesine halen ulaşılmadı.

Rize-Erzurum Karayolu’nun 65 ile 67. kilometreleri arasında geçtiğimiz hafta düşen çığlardan dolayı mahsur kalan araçlar halen kurtarılamadı. 20 Kasım 2009 tarihinde yoğun kar yağışı ve tipi sonucu 3 kamyon, iki midibüs ve bir iş makinesi Rize-Erzurum Karayolu’nun İkizdere ilçesi sınırları mahsur kalmıştı.

Kurtarma çalışmalarında ilk gün bir midibüs yolcuları ile birlikte kurtarılırken, üç kamyon şoförü yaya olarak kurtarılmıştı. İçerisinde 18 yolcusu bulunan midibüse ise 40 saat sonra ulaşılarak yolcuları kurtarılmış araç kar altında kalmıştı. Aradan 10 gün geçmesine rağmen kar altında kalan araçlar halen kurtarılamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İkizdere Kaymakamı Nedim Akmeşe, “Biz önce can sonra mal diyoruz. Şükürler olsun can kaybı yaşanmadan tüm mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı. Kar altında kalan araçlar ise, yol açma ekiplerinin can güvenliği riske atılmadan kurtarılacak. Karayolları ekiplerimiz uygun zamanlarda çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Araçta mahsur kalan 18 kişi yaya olarak kurtarıldığı için yanlarına alamadıkları özel eşyaları da kar altında kalan araçta bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum