1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öz Gıda'dan Çaykur işçilerine bayram müjdesi!
Öz Gıda'dan Çaykur işçilerine bayram müjdesi!

Öz Gıda'dan Çaykur işçilerine bayram müjdesi!

Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı öncesinde Çaykur’da çalışan işçilere fark ücretleri müjdesi verdi!

A+A-

DERYA YETİM
Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı öncesinde Çaykur’da çalışan işçilere müjde vererek, “Çaykur’da çalışan arkadaşlarımıza ilan ediyorum, bu müjdeyi veriyorum. İnşallah Çaykur’da çalışan arkadaşlarımız, Öz Gıda-İş’e üye olan arkadaşlar bayram öncesi fark ücretlerini alacaklar” dedi.

Çaykur’da 6 senedir devam eden sendikal bir mücadele verdiklerini söyleyen Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, bugün gelinen noktada Çaykur’da çalışan işçilerin yüzde 70’inin daha önceden üye oldukları Tek Gıda-İş Sendikası’ndan istifa ederek Öz Gıda-İş Sendikası’na üye olduklarını ifade etti.

Çaykur’da çalışan işçilerin en büyük sorununun geçmişten kalan fark paraları olduğunu belirten Şahin, “Tek Gıda-İş Sendikası bunları dahi almayı beceremedi. Bizde arkadaşlarımıza çoğunluğu elde edersek size taahhüt ediyoruz bayram öncesinde bu paraları ödeteceğiz ve size çifte bayram yaptıracağız demiştik. Öz Gıda-İş Sendikası bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirdiği gibi bu sözünü de yerine getirdi. Çaykur’da çalışan arkadaşlarımıza ilan ediyorum, bu müjdeyi veriyorum. İnşallah Çaykur’da çalışan arkadaşlarımız, Öz Gıda-İş’e üye olan arkadaşlar bayram öncesi fark ücretlerini alacaklar” diye konuştu.

Diğer sendikanın suç duyurusunda bulunduğunu da söyleyen Şahin, “Diğer sendika bu fark paralarının ödenmesini engellemek için gayret etti. Bununla ilgili olarak kamu İşveren Sendikası’na yazı yazdı, tehdit etti, genel müdüre yazı yazdı, tehdit etti, savcılığa suç duyurusunda bulundu. ‘İşçilere ödenecek bu fark paralarını ödeyemezsiniz, öderseniz sizi mahkemeye vereceğiz, bunun hesabını sizden soracağız’ dediler, bu yazı elimizde. Zaten Genel Müdürlük’te ve Kamu-İş’te de var. Onlar muvaffak olamadılar. Bir sendika işçiyi mağdur etmek için gayret ediyor. Biz de işçiyi mutlu etmek için gayret ediyoruz. Biz muvaffak olduk, inşallah Çaykur çalışanları bu ücretlerini alacaklar. Bununla ilgili çok ciddi mesai sarf ettik. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Maliye Bakanlığı yetkililerine, Çaykur Genel Müdürü’ne, Kamu-İş Sendikası’na, bize destek veren STK’lara, siyasi partilere ve hükümetimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“BİZE ÜYE OLMAYANLAR BU FIRSATI KAÇIRMASIN”
Sendikalarına üye olmayan işçileri bu müjdeli haberden faydalanmak için bir an önce üye olmaya çağıran Şahin, “Halihazırda bize henüz üye olmamış bir kısım arkadaşımız var. Biz bugüne kadar kimseyi tehdit etmedik, yine tehdit etmiyoruz. Biz bütün Çaykur çalışanlarının menfaati için mücadele ediyoruz. Çok az bir süre kaldı bayrama kadar, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye olmayan arkadaşlarımız bu süre zarfında bize üye ederek bu müjdeli haberden faydalanmalarını temin etmek istiyoruz. Tehdit değildir, bir tekliftir. Arkadaşlarımızın kendi taktiridir, bu onların menfaatine bir uygulamadır. Bu paraları aldıktan sonra bizim hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERE ÜCRET ZAMMI MÜJDESİ”
Şahin, “Kamu Çerçeve Sözleşmesi’nin müzakereleri devam ediyordu, önce Türk-İş ile bir anlaşma yapılarak protokol imzalandı, arkasından da Hak-İş Konfederasyonu ile bir protokol yapıldı. Türk-İş ile yapılan protokolde ‘yetki konusu ihtilafı olan işyerleri bu sözleşme hükümlerinden faydalanır’ diye bir madde konulmadı, koydurmadılar. Tek Gıda-İş Sendikası bunu talep etmedi. Biz Hak-İş Konfederasyonu olarak biz bunu özellikle talep ettik, ısrar ettik ve bu maddeyi bu protokole koydurduk. 2013-2014 yıllarına ilişkin olarak ücret zamlarını Çaykur’da çalışan arkadaşlarımız alacaklar. Bu çerçeve sözleşmesiyle beraber bunu tekrar temin etmiş olduk. Böylece Çaykur çalışanlara iki müjdeyi birden vermiş oluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum