1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Özak'tan Ekrem Orhon'a vefa
Özak'tan Ekrem Orhon'a vefa

Özak'tan Ekrem Orhon'a vefa

Rize’nin İkizdere ilçesinde geçen yıl yerinden kaybolan Ekrem Orhon park tabelası Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’ın özel talimatı ile yerine konuldu.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - İkizdere ilçesinin Çamlık köyünde Rize-Erzurum Karayolu üzerinde yapılan parka “Ekrem Orhon Dinlenme Parkı” adı verilmişti.1985 Yılında Karayolları tarafından yapılan Ekrem Orhon Parkının tanıtıcı tabelası geçen sene bilinmeyen sebeplerle kaybedilmişti. Birkaç ay önce İkizdere’ye ziyarette bulunan Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu babasının ismini gösteren tabelayı göremeyince konuyu yakın dostu Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’a ileterek tabelanın yerine konulmasını talep etti. Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu’na bir jest yaparak ölüm yıldönümü olan 8.8.2007 tarihinde hazır olacak şekilde Parkın tanıtıcı tabelalarını yenileterek yerine astırdı.
Ölümünün 24. yıldönümünde babasının ismini hatırlayarak tanıtıcı tabelayı taktıran Bakan Faruk Özak’a teşekkür eden ve Çayhan Dervişoğlu’nun bu ilgisinden memnun olan İkizdereliler ise aynı duyarlılığın Rize-Erzurum Karayolunun bozuk olan zemininin asfaltlanması, Ovit Geçidinin 12 ay ulaşıma cevap vermesi için kalıcı alternatif girişimlerde bulunulması konusunda da gösterilmesini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum