1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Özdağ’ın adaylığını Rize’den açıklamasına, Birben'den tepki
Özdağ’ın adaylığını Rize’den açıklamasına, Birben'den tepki

Özdağ’ın adaylığını Rize’den açıklamasına, Birben'den tepki

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Cumartesi günü Genel Başkan adaylığını Rize’de açıklayacak olan Prof. Dr. Ümit Özdağ ve adaylık açıklamasının Rize’de yapılmasını sağlayan O.Cem Kazmaz’a yüklendi.

A+A-

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Özdağ’ın genel başkanlık açıklamasını Rize’den yapmasından rahatsızlık duyduğunu ve hiçbir şekilde tasvip etmediğini bildirdi.

Yazılı açıklama yaparak Bahçeli karşıtlarını, ülkücü harekete ihanet edenler olarak tanımlayan Birben, “Yıllardır Milliyetçi Ülkücü fikri tarih sahnesinden silmek isteyenlerin haince projeleri, 1 Kasım seçim sürecinden sonra fitne ateşi ile birlikte başka bir boyut kazanmıştır. Bu fitne ateşini yakanlar geçmişte ve bugünde bedeni MHP’de olup aklı MHP harici diğer partilerde olan fitne ekibinin ta kendisidir. Geçmişte ‘Alparslan Türkeş Partiyi yönetemiyor’ deyip fitne yayan zihniyetin, şimdi de ‘Devlet Bahçeli Partiyi yönetemiyor’ diyen zihniyetten farkı yoktur. Aynı zihniyettir.” dedi.

serkanbirben.jpg

"ŞAHSİYET FUKARALARINA PRİM YOK!"

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ömrünü, geleceğini bu harekete adamış Ülküdaşlarımın bu günlerde daha aklıselim, daha hassas ve refleksleri, duruşu daha ülkücü bir duruş olmalıdır. Milliyetçi Ülkücü Camia mensupları, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 9 ışık doktrininin en önemli ilkelerinden olan “Şahsiyetçilik” ilkesinin önemini hatırlayıp şahsiyet fukaralarına prim vermemeleri gerekmektedir. Biz Ülkücülerin aklı 9 ışıkta, gözü liderinin işaret parmağında, kulakları liderinin iki dudağı arasından çıkacak sözde olmalıdır. Ülkü Ocaklarındaki gençlerin sıkıntıları dertleri ihtiyaçları ile ilgilenmeyen, sadece ocaklara gelip nasıl fitne yaparım nasıl karıştırırım düşüncesinde olanlara, seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisine gelip ben ne yapabilirim deyip sorumluluk almayan sadece ve sadece MHP nasıl başarısız olur fikri ile fitne ve edepsizlik yapanlara hareketin mensupları olarak geçmişte müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.”

"MHP RİZE OLARAK TÜRKEŞ’İN İZİNDE BAHÇELİ’NİN YANINDAYIZ"

“MHP Rize İl Başkanı olarak, Başbuğ Türkeş’in yanında, izinde, yolunda ömrünü geçiren Hareketin Lideri Devlet Bahçeli Beyin her daim yanında olacağımızı kamuoyuna duyuruyorum." ifadelerini kullanan Birben, "Genel Başkanımız geçmiş dönemlerde şahsına yapılan tüm ihanetleri nefis yapmadan affetmiş bir Liderdir. Bu hareket siyasi anlamda hiç olanları, ömründe göremeyeceği yerlere getiren bir harekettir. Bu hareketin cefakar vefakar Rize İl Teşkilat mensupları, birilerini çok kısa zamanda gelinmesi zor ve hiç ummadıkları yerlere taşımıştır. Son zamanlarda Rize ilimizde gördüğümüz tablo bizi ziyadesi ile rahatsız etmiştir.” dedi.

"TÜM RİZELİLERİN BİLDİĞİ KİŞİ!"

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Özdağ’ın Genel Başkan adaylığı açıklamasının Rize’de yapılmasını sağlayan Eski İl Başkanı, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Rize Milletvekili Adayı olan ardından Partinin MKYK üyeliğine seçilen O.Cem Kazmaz’ı isim vermeden “Tüm Rizeli ülküdaşlarımın bildiği kişi” diye tanımlayarak sert bir dille eleştirdi.

Birben, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Cumartesi günü Rize ilimizde yapılması planlanan ve MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağı iddia edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın programını Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Teşkilatı olarak hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz ve katılmıyoruz. Sayın Özdağ, adaylığını açıklayacaksa da gitsin milletvekilliğine taşındığı memleketi Gaziantep’te açıklasın. Özdağ’ın bu hareketi, kendisini milletvekilliğine, MYK Üyeliğine ve genel başkan yardımcılığına taşıyan, dava arkadaşlarına, Gazianteplilere ve liderine ihanet etmekle eşdeğerdedir. Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlık adaylığını Rize’de açıklayacak olması bizi rahatsız etmiştir. Rize ilimizde Ülküdaşlık hukukuna zarar verdiğinden bu açıklamanın ilimizde yapılmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Kısa sürede hiç ummadığı yerlere kendini taşıyan kişilere siyeseten ihanet eden Adaylık açıklamasının Rize’de yapılmasını sağlayan ve tüm Rizeli Ülküdaşlarımın da bildiği kişi, bundan sonra bizim için yok hükmündedir."

Birben açıklamasını, “Hareketin Liderinin Devlet Bahçeli olduğunu ve her daim yanında olduğumuzu Rize kamuoyuna saygı ile arz ederim.” diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum