1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Palamudun yerini istavrit aldı
Palamudun yerini istavrit aldı

Palamudun yerini istavrit aldı

Havalar sıcak gidince palamut ve hamsi Karadenizli'nin sofrasındaki yerini alamadı. Hem balıkçı hem de vatandaş istavrite yöneldi.

A+A-

Karadeniz’de bu yıl istavrit bolluğu yaşanıyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte en çok tüketilmesi beklenen palamut ve hamsi çıkmayınca tezgâhları barbun, mezgit, çapari ve istavrit süslüyor. Şu sıralar olması beklenen palamut, az sayıda avlanınca fiyatı da hayli yüksek oluyor. Tanesi 8–9 YTL olan palamut alıcı bulamazken, 1–2 YTL olan istavrit, şimdilerde vatandaşların tercihi oluyor. Mezgit ise 6–10 YTL arasında alıcı buluyor.
Balıkçılar, "Eğer mevsimler böyle devam ederse işimiz çok kötü. Bu sezon da palamut patlaması bekliyorduk. Vatandaş sadece bakıp geçiyor, işler eskisi gibi değil. Havalar soğuk olsa hamsi de olurdu. Ama yazdan kalma günler yaşıyoruz. Bu havada ne palamut ne de hamsi olur. Zaten hamsi sezonuna biraz daha var. Şimdi elimizde var ama yerli hamsi değil." diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız