1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 'Paşaların istifası isabetli' dedi!
'Paşaların istifası isabetli' dedi!

'Paşaların istifası isabetli' dedi!

Ahmet Altan istifa kararı alan paşalara göndermelerde bulundu.

A+A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifa kararı almalarına Taraf gazetesi yazarı Ahmet Altan'dan çarpıcı bir yorum geldi.

Altan bugünkü köşesinde yer verdiği konu ile ilgili olarak; ''Askerlerin ölümünden istifa edecek kadar rahatsız olmayıp da sanık generallerin terfi etmesinden rahatsız olanların orduyu terk etmelerinde büyük fayda var'' ifadelerine yer verdi.

İŞTE ALTAN'IN YAZISININ ÖZETİ;

Hem bu kadar suça bulaşacaksın hem de bana dokunma diyeceksin. Hukuk sana dokununca da istifa edeceksin. Ordu; hukuk ve demokrasiye alışmakta zorlanıyor. Zorlanarak da olsa alışacak.

DARBECİLİK DÖNEMİ SONA ERİYOR

Genelkurmay Başkanlığı karargahında hükümet aleyhtarı internet siteleri oluşturma cüreti gösterme özgürlüğü hiçbir orduya tanınmaz. Emir komuta zinciri içinde halk iradesinin temsilcisine tuzak kuracaksın, hakaret edeceksin ve bunun hesabının sorulmasına karşı çıkacaksın. Darbecilik, cuntacılık dönemi orduda sona eriyor. Ve 'darbecilik yasak' emrini bir onur sorunu yapıyorlar.

ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNDEN SONRA 1 TANESİ BİLE İSTİFA ETMEDİ

Darbeci olmak darbecileri korumak onuruna dokunmuyorsa zaten bu ülkenin ordusunda yerin yok.Yıllardan beri askerinin ne kadar yetersiz olduğunu izledik. Karakollarını koruyamadılar, kendilerine emanet edilen çocukları koruyamadılar. Hiçbiri, karakol baskınındaki kayıpları, onur sorunu olarak görmedi. Çocukların ölümünden sonra bir tanesi bile istifa etmedi. Ama generalleri hukuk sigaya çekince, bundan onurları gocunuyor. Onuru böyle anlayan generallere ihtiyacı yok bu ülkenin.

ORDUYU TERK ETMELERİNDE BÜYÜK FAYDA VAR

Niye çocuklar öldüğünde 'biz yetersiziz, çekiliyoruz' demediniz? Askerliği unutup kendilerini ülkenin hakimi sanan, sürekli olarak sivil hükümetleri sindirmek için uğraşan, darbe planları hazırlayan generallerin çekilmesinden kimseye bir zarar gelmez. Askerlerin ölümünden istifa edecek kadar rahatsız olmayıp da sanık generallerin terfi etmesinden rahatsız olanların orduyu terk etmelerinde büyük fayda var.

ERDOĞAN VE HÜKÜMETE ALKIŞ

Bize disiplinli gerçek askerler lazım. Darbe planları hazırlamakla andıç yazmakla internet sitesi hazırlamakla uğraşıp, askerleri eğitmekle hiç uğraşmayan bu general kuşağı çekildikten sonra yeni bir ordu oluşturulacak. Bu aşamada Başbakan Erdoğan'ı ve hükümeti hayranlıkla alkışlayıp desteklemek düşer hepimize. Dimdik durdular ve sivil iradeyi sonuna kadar savundular. Generallerin şantajlarına da tehditlerine de boyun eğmediler. Türkiye askeri vesayeti bitirip demokrasiye doğru ilerliyor. Bu yeni cağda, darbeci, andıççı, şikeci generale yer yok bu ülkede.

HEPSİNE GÜLE GÜLE

İtirazı olan bütün generaller bırakın gitsinler. Hepsine güle güle. Yeni Türkiye'ye yakışan bir orduyu kuracak insanlar da çıkar bu ordunun içinden ve onlar askerin onurunu terfilerde değil askerlikde ararlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum