1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar, Avrupa ile yarışıyor
Pazar, Avrupa ile yarışıyor

Pazar, Avrupa ile yarışıyor

Okul öncesi eğitim oranının, Avrupa Birliği Ülkelerininde yüzde 100, Türkiye’de yüzde 16, Rize’de yüzde 56, Pazar’da ise yüzde 80 olduğu belirtildi.

A+A-

Naci GÜVEN
Pazar Kaymakamlığınca Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından düzenlenen konferansla ailelere okul öncesi eğitimin önemi anlatıldı.
Bu kapsamda Pazar Belediye Kültür salonunda “Okul öncesi eğitimin tanımı, önemi, faydaları ve yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yalçın Sezgin, okul öncesi eğitime verilen önemin çocuklara verilen değeri gösterdiğini belirtti. Sezgin, “Okul öncesi dönemde çocuklarımız temel bilgi ve beceri kazanıyorlar. Okul öncesi eğitimin daha sonraki eğitime de katkısı vardır. Bu tür paneller eğitime büyük katkı sağlayacaktır. İlçedeki 5–6 yaşındaki çocukları araştırarak bu eğitime tabi tutuyoruz. Kayıtlarımız süresiz. Yeni başvurular olduğu takdirde okulun sonu gelse dahi kayıtlarımız sürdüreceğiz. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla çocuklarımızı küçük yaşta eğitim kapsamına almış olacağız” dedi.

PAZAR'DA ORAN YÜZDE 80'E ÇIKTI
Okul önce eğitimin Pazar'da yüzde 40'lardan yüzde 80'lere çıktığını belirten Sezgin, “ Rakam vermek gerekirse Avrupa Birliği Ülkelerinin ortalaması yüzde 100 iken, Türkiye'de yüzde 16, Rize'de yüzde 56, Pazar'da ise yüzde 80 oranındadır. Buda bizim Pazar'da okul önceki eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Eğitim ve öğretimin başlangıcı olan okul öncesi eğitimin çocukların hem zihinsel gelişimlerine hem de eğitimlerinin diğer basamaklarına olumlu yansımaları olması sebebiyle bütün çocukların okul öncesi eğitimden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

BİLGİLER VERİLDİ
Panelde daha sonra okul müdür vekili Seda Şentürk Demir, “Okul öncesi Eğitimin tanımı”, öğretmenlerden Canan Koşanoğlu “Okul Öncesi Eğitimde Aktiviteler”, Bilge Özalın “Beslenmenin Önemi ve Ailenin Rölü”, Özlem Sağsöz ise “Çocuklarda İletişim” konularında ailelere bilgi verdiler.
Son olarak aynı okuldaki öğrencilerden Mehmet Akif Pınarbaş ve Nur Başoğlu “Benim Adım Küçük” adlı şiiri okudular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum