1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Belediyesinde tabela tartışması
Pazar Belediyesinde tabela tartışması

Pazar Belediyesinde tabela tartışması

Pazar Belediye Binasının tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin eklenmesi için verilen teklif oy çoğunluğuyla kabul edilse de tartışma bitmiyor.

A+A-

CHP Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta, MHP’li Belediye Meclisi Üyesi tarafından verilen, Pazar Belediyesi’nin başına Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin eklenmesiyle ilgili önergenin oy çokluğu ile kabul edilmesine rağmen, aradan 3 ay geçtiği halde kararın uygulamaya sokulmamasını eleştirdi.

kazimbalta.jpg

Balta yaptığı açıklamada, “Belediye Meclisimizin 06.07.2021 tarihindeki olağan toplantısında  ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ ibaresinin Pazar Belediyesinin başında yer alması için verilen önerge görüşülmüş ve oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Ancak aradan geçen üç aya rağmen gereği yapılmamıştır. Kaldı ki bunlara gerek de yok. Zira Danıştay kararına rağmen yurdumuzun pek çok yerinde Ak Partili Belediyeler bu hukuksuz uygulamaya ne yazık ki devam ediyorlar. Yoksa biz Türkiye Cumhuriyetinde değil de başka bir düzende mi yaşıyoruz bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Konuyla ilgili önergenin, bizim partimizden gelmesi AK Partili arkadaşlarda rahatsızlık yaratabilir düşüncesiyle MHP’li üye ve bağımsız meclis üyesi tarafından verilen önerge desteklenmiştir.” diyen CHP Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta, “Meclisten çıkan karar prosedür gereği herhangi bir gerekçeyle ilgili kişilerin itirazına muhatap olmamış, kesinleşmiş ve yürürlüğe girmiştir. Bunun gereğini yapmak ve belediye meclisinin itibarını kurtarmak Belediye Başkanı’nın boynunun borcudur.” açıklamasında bulundu.

ahmetbasa-006.jpg

Paza53 muhabirinin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise “Belediye meclis kararlarının uygulanma prosedürleri bellidir. Belediye meclisinde oy çokluğuyla karar alınmış. Alınan kararı uygulamama gibi bir lüksümüz yok. Konu siyaset malzemesi haline getirildiği için böyle bir tartışma havasına sokuluyor. Bu süreçte hastalık nedeniyle uzun süre ilçe dışında kaldım. Bu yüzden süreç uzamış olabilir. Gereken yapılıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
32 Yorum