1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Ciha Kalesi için kamulaştırma
Pazar Ciha Kalesi için kamulaştırma

Pazar Ciha Kalesi için kamulaştırma

Pazar'ın tarihi yapılarından olan Ciha Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla kamulaştırma çalışması başlatıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Ciha Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili Pazar Kaymakamlığında imza töreni düzenlendi.

imza8.jpg

Pazar Yücehisar ve Suçatı köylerinin sınırları içerisinde bulunan Ciha Kalesi’nin, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alınmasıyla restorasyon çalışmaları başlamıştı. 

ciha5-003.jpg

Çevre düzenleme çalışmalarının yapılabilmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca hissedarlardan, uzlaşma yolu ile 12.088,17 m² alanın kamulaştırma yoluyla satın alınması planlanıyor. Bu amaçla bugün Kaymakam Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilgili birim amirleri ve hissedar vatandaşların katılımıyla Kaymakamlık Makamında imza töreni gerçekleştirildi. 

imza9.jpg

Yücehisar köyünde 9 parselde 295 hissedar ve Suçatı köyünde de 2 parselde 29 hissedar ile uzlaşarak eseri tamamlamak istediklerini belirten Kaymakam Akın, imza atmaya gelen vatandaşlara teşekkür etti. Diğer vatandaşlardan da aynı hassasiyeti beklediklerini belirten Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, “İlçemizde tamamlanmakta olan havalimanı ile turizmde önemli bir hareketlilik başlayacak. Biz de böylesine önemli bir değerin turizm kazandırılması için mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde köylerimize eser kazandırma hedefiyle süreci en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz.” dedi.

ciha6-002.jpg

imza11.jpg

imza10.jpg

ciha7-002.jpg

ciha4-003.jpg

ciha1-003.jpg

ciha2-002.jpg

ciha3-003.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum