1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar dahil 6 belediyenin çöp sorunu bitiyor
Pazar dahil 6 belediyenin çöp sorunu bitiyor

Pazar dahil 6 belediyenin çöp sorunu bitiyor

Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin ve Tunca belediyelerinin yaşadığı çöp sorunu tarihe karışacak. Kaçkar Birlik çatısı altında Pazar Çayeli arasında, tünel mevkiinde inşaatı devam eden çöp aktarma istasyonunda çalışmalar sona yaklaştı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM - RAMAZAN YILDIRIM
Çayeli ile Pazar ilçeleri arasındaki Çayeli Tüneli mevkiinde Özel idarenin ortak olduğu ve Kaçkar Birlik tarafından işletilecek çöp aktarma istasyonunda çalışmalar devam ediyor.

cop1-010.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, sahil ilçeleriyle birlikte kendilerinin de çöp dökme alanı konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, aktarma istasyonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini ve inşaatın tamamlanmasıyla sıkıntıların kökünden çözüleceğini söyledi.

cop2-010.jpg

“ÇÖPLERİ VAHŞİ DEPOLAMA İŞİ SONA ERECEK”
Çöp aktarma istasyonu inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Basa, “Uzun yıllardır hem Pazar’da hem komşu ilçelerde çöpler, dere kenarlarında veyahut yol kenarlarında vahşi depolama dediğimiz usul ile depo ediliyordu. Bu sorunun çözümü için bizler de yaklaşık 5 yıldır çalışmalarımızı devam ettiriyorduk. Fındıklı ilçesinde eski maden ocağı alanında bir proje düşünülmüştü. Ancak orada ruhsat konusunda sıkıntı olduğundan çözüm çıkmadı. Orada aktarma değil depolama tesisi yapılacaktı. En sonunda uygun yer olarak buraya yani, Pazar Çayeli arası, Çayeli Tünelinin biraz Pazar tarafında karar verildi.  Burada, çöpler belediyenin çöp kamyonlarıyla gelip rampadan çıkacak ve Rize’deki çöp aktarım istasyonu gibi, tıra yüklenip Of ilçesindeki depolama tesisine gidecek. İleride, buradaki teknolojiyi geliştirip ayrışım veya enerji sistemi entegre edilerek daha modern bir kullanım alanı haline getirilmesi hedefleniyor.” dedi.

cop3-006.jpg
 
“YANLIŞ BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR”
Uzun süredir medyada değişik kesimler tarafından yanlış bilgilendirmeler yapıldığını söyleyen Basa, “Sonuçta çöpleri götürüp dökeceğimizi mantıklı bir yer yoktu. Ne Ardeşen ne Fındıklı’da ne Hemşin ne de Çamlıhemşin’de. Uzun yıllardır bu şekilde idi. 5 senedir yaptığımız çalışmalar neticesinde artık burada modern bir tesis kuruluyor. Yani burada depolama olmayacak. Çöp arabalarının getirdiği çöpler, tırlar ile Of’taki tesise nakledilecek. Başta Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak olmak üzere valimize, kaymakamımıza, parti başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize, özel idaremize ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tesisin kurulması noktasında da yaklaşık bir yıllık gecikme oldu. Bu da yer belirleme noktasında yaşanan sıkıntıdan kaynaklandı. İlk önce 70 metre olan rampa boyunu 100 metreye çıkardık. 40 gün olarak müteahhide verilmişti. Yer tespitinden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle gecikme yaşadık. Yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmalarda da bugün önemli merhaleler alındı. Hava şartlarında bir olumsuzluk yaşanmazsa bu tesis 60 gün içinde bitirilerek Kaçkar İtfaiye Birliği’ne teslim edilecek ve hizmete başlayacak. Pazar Belediyesi olarak biz de çöpleri artık buraya getirip Of’a naklini sağlayacağız. Burada 60 tonluk bir kantar olacak araçları tartmak için. Çöpleri tartıp ücret karşılığı gönderiyoruz. Tesisin tamamlanmasının ardından buraya 2 dorse bir de tır kazandırılacak.” şeklinde konuştu.

cop4-004.jpg
 
MEVCUT ÇÖP ALANI REHABİLİTE EDİLECEK
Mevcut çöp alanı için de yine vatandaşları bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını kaydeden Pazar belediye Başkanı Ahmet Basa, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bilindiği gibi bu bölgede Pazarspor’a 15-20 dönüm bir arazi kazandırdık. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ederiz. DSİ’ye verdiği talimatla 1-2 Milyon TL para ile olmayacak bir çalışmayı tamamladık böylece. Pazarspor’umuza alt yapı tesisi olarak teslim ettik. İnşallah onlar da bu alanda projelerini gerçekleştirecekler. O bölgedeki çöp alanı da rehabilite edilecek. Ardeşen’de de aynı problemler var. Çöpleri Fırtına Vadisi üzerine onlar da aynı bizim Hemşin dere boyuna naklettiğimiz gibi dökmek zorunda kalıyorlar. DOKA ile bir proje çalışmamız var ve bunu da Ardeşen Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Derinliği ölçeceğiz. Taşınacak çöpleri aktaracağız. Diğer kısmını da kapatıp dere boyu devam eden tahkimatla birlikte peyzaj çalışmasının devamı olarak Pazar’ımıza kazandıracağız. Bu açıklamalarımızla inşallah vatandaşlarımız doğru bir şekilde bilgilenmiş olur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum