1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Eğitim Vakfı'ndan 50 öğrenciye burs
Pazar Eğitim Vakfı'ndan 50 öğrenciye burs

Pazar Eğitim Vakfı'ndan 50 öğrenciye burs

Pazar'da Kaymakam Ayhan Terzi'nin çabalarıyla yeniden hayat bulan Pazar Eğitim Vakfı'na yapılan bağışlarla 50 öğrenciye burs verilecek. Hayırseverlerin desteği için de cep telefonundan mesajla bağış sistemi başlatıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da bir süredir etkin şekilde hizmet sunması amacıyla Kaymakam Ayhan Terzi’nin faaliyete geçirdiği Pazar Eğitim Vakfı, gelen bağışların ardından ilk kez 50 öğrenciye burs verme kararı çıktı.

burs2-002.jpg

Yapılan duyuruların ardından gelen müracaatları değerlendirecek olan vakıf yönetimi, 50 öğrenciyi belirleyerek isimlerini duyuracak.

Konuyla ilgili de bugün Kaymakamlık Makamında düzenlenen toplantıyla, basına bilgilendirmede bulunuldu.

vakif3.png

TELEFONDAN MESAJLA 10 TL BAĞIŞ SİSTEMİ
Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade ederek, “Pazar Eğitim Vakfımız bilindiği gibi 1991 yılında kurulmuş ve o yıldan sonra maddi imkânsızlıklar nedeniyle fazla bir faaliyeti olamamış. Ancak bu son dönemde sağ olsun hayırseverlerin de desteğiyle şu an 50 öğrenciye 8 ay süreyle 200 TL burs vermeye 1 Kasım itibariyle başlayacağız. Bugün de hayırsever insanlardan bağış toplamak amacıyla cep telefonundan mesaj gönderme sistemimiz aktif oldu. Bir mesaj 10 TL karşılığında bağış yapılabilecek. Turkcell ve Vodafone hatlarından 5301 Pazar yazarak, Türk Telekom hattından ise 5337’ye Pazar yazarak mesaj gönderiliyor. Bu şekilde 10 TL Pazar Eğitim Vakfına bağış geliyor. Bu bağışlar nereye gidecek derseniz; tamamen Pazar’daki öğrencilerin eğitimine harcanacak. Pazarlı olup dışarıda okuyan üniversite öğrencilerinin de eğitimine harcanacak. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için elimizden gelen tüm gayreti, hayırseverlerin destekleriyle yürütmüş olacağız. Pazar Eğitim Vakfı, tamamen kamu yararına olan bir kurum. Her dönemin kaymakamı bu kurumun yönetim kurulu başkanı oluyor direkt olarak. Yönetim kurulu da belediye başkanı, milli eğitim müdürü, mal müdürü ve dışarıdan da seçilmiş iki üyeden oluşuyor. Tamamen tarafsız ve şeffaf bir yapı çalışmalarını yürütüyor. Bağış mesaj sistemimize yapılacak destek çok önemli. Eğitim kalitemizin yükseltilmesi adına tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

kaymakamterzi-001.jpg

BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULACAK
Vakıftan 8 ay boyunca 200 TL burs kazanacak olan 50 öğrencinin kaymakamlık internet sitesinden duyurulacağını kaydeden Kaymakam Terzi, “25 Ekim’de Pazar Kaymakamlığı resmi internet sitemiz Pazar.gov.tr adresinden burs kazanacak 50 öğrencimizi açıklayacağız. 1 Kasım itibariyle de burs bedellerini yatırmaya başlayacağız. Vakfımız ilk kez burs verme işlemini bu yıl başlatıyor. Daha önce böyle bir faaliyeti olmamış. Başlangıç olarak bütçemizi de görerek 50 öğrenci ile başladık. Bağış oranları arttıkça bu sayıları yükseltmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yapının kurumsal olarak yaşatılmasıdır. Logomuzu da oluşturduk. İnternet sitesi olarak pazaregitimvakfi.org.tr adresimizi de aldık, faaliyete geçireceğiz. Bu siteden tüm faaliyetler takip edilebilecek. Burada amacımız tamamen şeffaf, güvenilir bir yapı kurmak. Yapılan bağışlar ile harcamaların görüneceği, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak bir sistem, kurumsal yapı oluşturmak en büyük hedefimiz.” dedi.

vakif1.png

vakif2.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum