1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Emniyet, kontör uyarısı yaptı
Pazar Emniyet, kontör uyarısı yaptı

Pazar Emniyet, kontör uyarısı yaptı

Kontör dolandırıcıları akla hayale gelmedik yalanlarla cep telefonu kullanıcılarını dolandırmaya devam ediyorlar. Pazar Emniyet Müdürlüğü uyarıda bulundu.

A+A-

Pazar Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüm uyarı ve hatırlatmalara rağmen, bazı vatandaşların halen daha kontör dolandırıcılarının tuzağına düştüğü belirtildi.

Bazen kendilerini MİT görevlisi, bazen da devlet üst düzey yöneticisi olarak tanıtan dolandırıcıların, şimdilerde, “Telefon numaranız PKK tarafından kopyalanarak kullanılmış. Bu nedenle hakkınızda yasal takibat başlatılacak. Bu durumun düzeltilmesi için kontör alıp gönderin. Biz bu yanlışlığı düzeltelim” gibi yalanlarla cep telefonu kullanıcılarından binlerce kontör aldıkları belirtildi.

Pazar emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu dolandırıcıların mağdur ettiği vatandaş sayısının her geçen gün arttığını belirilerek şu açıklamada bulunuldu: “Önceki tarihlerde kontör dolandırıcılığı ve yöntemleri ile ilgili basın ilan yolu ile gerekli uyarılar tarafımızdan yapılmıştı. Ancak tüm uyarılara rağmen son zamanlarda yine telefonlara gelen mesaj ya da daha önceden tanınmayan numaralardan aranmak sureti ile değişik gerekçeler öne sürülerek vatandaşımızın iyi niyeti suiistimal edilmektedir. İlçemizde bu yollarla da kontör dolandırıcılığı olayları meydana gelmiştir.

Yakın bir tarihte bir vatandaşımızın cep telefonu numarasına daha önceden tanımadığı bir telefon numarasından “25 bin TL ikramiye kazandınız Turkcell” şeklinde mesaj gelmesi üzerine müştekinin bu şahıs ile irtibata geçerek, parayı alması için mesajı çeken numaraya talep üzerine şifreleri telefonda söylenmek sureti ile 500 kontör gönderdiği tespit edilmiştir. Yine bir vatandaşımız cep telefonunu arayan, daha önceden tanımadığı bir numarayı kullanan şahıs tarafından “Bir kamu görevlisinin eşine telefon ve bilgisayarından hakarette bulundunuz 2 bin 500 TL cezanız var. Biz bunu araştırıyoruz” gibi söylemler neticesinde bu şahsa müşteki tarafından şifreleri telefonda söylenmek sureti ile 5 bin 350 kontör gönderdiği tespit edilmiştir. Şimdi de, ‘PKK telefonunuzu kopyalayıp kullanmış. Bu nedenle hakkınızda terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan işlem başlatıldı’ şeklinde yalanlarla bir vatandaşımızdan 2 bin kontör almışlar. Bu çerçevede; değerli halkımızın ve esnafımızın belirtilen dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkat etmesi, bu tip görüşmelere maruz kalan vatandaşımızın bunlara itibar göstermemesi, kontör satışı yapan işyerlerinin ise yüklü bir şekilde kontör alan ve bu esnada sürekli telefon görüşmesi halinde olan müşterilerin dolandırılabilecekleri yönünde müşterilerini uyarmaları, bu veya buna benzer şüpheli durumlarda veya tereddüt oluşması halinde ilçe emniyet müdürlüğümüzün 155 polis imdat veya 612 10 45 numaralı hatlarını arayarak bilgi verilmesi, belirtilen hususlarda bilgi sahibi olunarak mağduriyet yaşanmaması için dikkatli olunması hususları rica olunur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum