1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar esnafına stajyer öğrenci çağrısı
Pazar esnafına stajyer öğrenci çağrısı

Pazar esnafına stajyer öğrenci çağrısı

Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ile Pazar Şoförler Odası Başkanı tarafından yapılan çağrıda staj öğrencileri için esnaftan destek istendi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Stajyer öğrencilere Pazar esnafının desteği istendi.
Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, özellikle meslek liselerinde staj yapmak isteyen öğrencilerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Hamisi olduğum Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuzda bir farkındalık oluşturmak ve esnafımıza örnek olmak için istihdam noktasında çalışmalar yaptık. Öğrencilerimize sahip çıkma noktasında bir özveride bulunuyoruz. Bu öğrencilerimizi hep beraber sahipleniriz ve esnafımız da işyerlerinde staj imkânı sunarsa güzel bir çalışma olur. Bu öğrencilerin hayatında hepimiz bir anı oluruz. Mesleklerinin gelişimine katkı yaparız. Onların geleceğine ışık tutarız. Ahilik Haftası içerisinde bulunuyoruz. Ahilik kültüründe bu konu vardır. Tüm esnaflarımıza sesleniyorum; çocuklarımızı sahiplenelim” diye konuştu.

stjyer.jpg

Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Demir de Başkan Yüksel’e çabalarından ötürü teşekkür ederek, “Stajyer öğrencilerimize esnaflarımızın yeteri kadar ilgi duymadığı ve çalıştırmadığını gözlemliyorduk.  Okul hamisi Pazar Şoförler odası Başkanımız Osman Yüksel Bey, daha önceden de okulumuzun aile birliği başkanı olması hasebiyle bizlere destek oldu. Stajyer öğrencilerimizi burada işe alarak ilk adımı attı. Onların geleceğe hazırlanmasında katkı sağlıyor. Stajyer öğrencilere devlet destek sağlıyor. Asgari ücretin üçte biri kadar bir ödeme yapıyor. Bir kısım destek de iş yeri sahibinden oluyor. Osman başkanımız sağ olsun bu konuda esnaflara örnek olma babında öğrencilerimizi kendi bünyesinde de istihdam ederek çaba sarf ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum