1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Fakülte Camii için ilk kazma vuruldu
Pazar Fakülte Camii için ilk kazma vuruldu

Pazar Fakülte Camii için ilk kazma vuruldu

Pazar'da Fakülte Kampüsünde yapımı planlanan ve hem okul hem de mahalleye hitap edecek 800 kişilik caminin temeli için hafriyat çalışmaları başladı.

A+A-

Pazar'da Fakülte Camii yapım çalışmalarında temel atma için harfiyat çalışması başladı.

cami1-010.jpg

Pazar’da ilçe müftüsü Mustafa Düzgüney başkanlığında kurulan Pazar Kur’an ve Cami Hizmetleri Eğitim Kültür Derneği tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kampüsünde yapımı planlanan 800 kişilik cami için bir süre önce protokol imzalanmıştı.

cami2-010.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman ile Dernek Başkanı ve Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney arasında Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığında cami yapımıyla ilgili imza altına alınan protokolün ardından bugün de cami temeli için hafriyat çalışması başladı.

cami3-009.jpg

Cami Derneği tarafından başlatılan çalışma ile Kirazlık Mahallesi Katori mevkiinde bulunan RTEÜ Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kampüs alanındaki 1800 metrekare tahsis edilen arazide aynı anda 800 kişinin ibadet edebileceği 17x25 metre genişliğinde bir cami inşa edilmesi gündeme gelmiş ve protokolün ardından çalışmalara hız verilmişti.

cami4-008.jpg

Bu bölgede cami bulunmaması ve mahalle halkının çevre camilerden hizmet aldığından hareketle, hem üniversite hem de mahalle halkına hizmet verecek ibadet yeri için 2016 yılında çalışma başlatıldığı ifade edilirken, imzalanan protokol ve başlayan hafriyat çalışmalarının ardından, hayırseverlerin de desteğiyle projesi hazır olan inşaatın kısa sürede tamamlanıp 2-3 yıl içerisinde caminin ibadete açılacağı belirtildi.

cami8-003.jpg

cami7-005.jpg

cami6-005.jpg

cami5-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum