1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Fen Lisesi Z-Kütüphane ve laboratuvarlarına kavuştu
Pazar Fen Lisesi Z-Kütüphane ve laboratuvarlarına kavuştu

Pazar Fen Lisesi Z-Kütüphane ve laboratuvarlarına kavuştu

Pazar Fen Lisesi’nde Z-Kütüphane, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarının açılışı yapıldı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Açılışa Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş; Ak Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız; MHP İlçe Başkanı Bora Haberal, İl Encümeni Rasim Çorbacı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, okul ve kurum müdürleri katıldı. 

acls1-010.jpg

Açılış öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Kamil Görmüş "Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanlığı desteği ile kurulan zenginleştirilmiş kütüphanemiz ile fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Açılışını yapacağımız z-kütüphanemiz, zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile hem öğrencilerimize hem de velilerimiz ve Pazar halkının hizmetine hep açık kalacaktır. Okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan bu kütüphane, devamlı üzerinde durduğumuz, kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmaktadır. Öğrencilerimiz burada hem aradığı, ihtiyaç duydukları kitapları bulabilecek, hem ders çalışabilecek hem de internet aracılığı ile ülkemizin en büyük kütüphanesi olan milli kütüphanenin imkânlarından faydalanabilecektir. Okulumuz Fen Lisesi olarak hizmete girdiği yıldan beri fen laboratuvarına sahip değildi. Fen Lisesinin en büyük eksikliği olan fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarının yapımına İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nimet Büyük’ün ilk etapta 20.000 TL destek sözüyle başlanmış olup geri kalan kısmı okulumuza gelen donatım ödeneği ile tamamlanmıştır. Kütüphanemizin kurulmasında bizzat görüşerek bize desteğini sunan ve verdiği sözü yerine getiren Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Burak Fettahoğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nimet Büyük’e teşekkür ediyorum. Z-Kütüphane ve laboratuvarlarımızın okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

fen11-001.jpg

Z- Kütüphane açılışı yapıldıktan sonra Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları açılışı yapıldı. 

fen4-002.jpg

Laboratuvarlarda öğrencilerin hazırlamış oldukları örnek deneyler konuklar tarafından ilgiyle izlendi. 

fen2-001.jpg

Daha sonra Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi okul öğretmenleriyle bir toplantı yaparak açılan kütüphane ve laboratuvarların hayırlı olması dileklerini iletti. Toplantıda özellikle Pazar Eğitim Vakfı’na destek ve vakıf çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

galeri.gif

fen10-001.jpg

fen9-001.jpg

fen8-001.jpg

fen3-002.jpg

fen7-001.jpg

fen6-001.jpg

fen5-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum