1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar İHL'de duygusal buluşma
Pazar İHL'de duygusal buluşma

Pazar İHL'de duygusal buluşma

Pazar İmam Hatip Lisesi mensuplarının 2. pilav günü okul binasında gerçekleştirildi. Nostaljik buluşmada duygusal anlar yaşandı.

A+A-

Pazar İmam Hatip Lisesi mezunları bu yıl 2.’si tertiplenen pilav gününde; okuldan mezun olmuş öğrenciler, görev almış öğretmen ve idareciler bir araya gelerek hasret giderdiler.

1977 yılında eğitime başlayan Pazar İmam Hatip Lisesi’nin ilk müdürü Kamil Çavuşoğlu’nun yanı sıra okulda öğretmen ve müdürlük görevlerinde bulunan İbrahim Demirbaş, İsmail Arslan, Tahsin Gündüz, Sezer Sancak ve Ömer Başçı’nın da katıldığı pilav gününde zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
22371
İlk olarak okulun yemek salonunda pilav yenilip hasret giderildi.
22372
Yemeğin ardından okulun toplantı salonunda düzenlenen programa ise Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan, Pazar Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Turgut Sağbaş da katıldı.
22373
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan okul müdürü Ahmet Çatan, 22374bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri pilav gününde büyük bir duygu yoğunluğu yaşadıklarını ifade ederek, “Okulumuzun ilk kuruluşundan bugüne tam 32 yıl geride kaldı. Hepimiz bu okulun nasıl zorluklarla kurulduğunun ve eğitim verdiğinin canlı tanıklarıyız. Ben de büyük zorluklarla kurulan okulumuzun bir mezunuyum. Okulumuz her dalda ülkesine ve milletine hizmet veren insanlar yetiştirdi. Bugün de Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim ve öğretimine kalite katarak devam ediyor” dedi.

Pazar İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşundaki ilk müdürü Kamil Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, zorluklarla başladıkları yılları bugün gibi hatırladığını belirterek, “1977 yılında Ardeşen’deki ilk görev yılımda Pazar’da yeni kurulduğu söylenen İmam-Hatip Lisesi’ne müdür olarak atandığımızın yazısı geldi. 22375Pazar’a geldiğimde ne okul ne de öğrenci olmadığını gördüm. Öğrencisi ve binası olmayan bir okula müdür olarak atanmanın şaşkınlığını yaşamıştım o gün. Odamız, sıramız, yerimiz yokken o dönemde 50. Yıl İlkokulu’nda geçici bir oda gösterildi ve resmen işe koyulduk. Yaşına, başına, durumuna bakmadan öğrenci arayıp kayıt yapmak için gece gündüz dolaştık durduk. 12 öğrenci bulduk sonra 37’ye çıktık ama o arada birinci dönemin sonu geldi. Tatil dönüşü baktık okul oradan da kalkmış. Anlaşma Şubat’a kadardı diye masaları kaldırmışlar. Biz nereye gideceğiz diye düşünürken Pazar Ortaokulu’nun müdürü bizim için onay almış ve bodrum katında 2–3 oda tahsis ettiler. O zorluklarla okulumuzu ayakta tuttuk. Bugün şimdi karşımda sizleri gördüğüm zaman o çektiğimiz sıkıntıların bugün meyve verdiğini görmekten mutluyum.” diye konuştu.
22378
Program yapılan konuşmalar ve öğrencilerin anılarını tazelemesiyle devam ederken son olarak toplu fotoğraf çekildi.
22379
Pilav günü dolayısıyla bir araya gelme imkanı bulan öğretmen ve öğrencilerden bir bölümü ise Ayder yaylasına çıkarak piknik yaptılar.
22380

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum