1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Kaçkar Hastanesinde sıcak saatler
Pazar Kaçkar Hastanesinde sıcak saatler

Pazar Kaçkar Hastanesinde sıcak saatler

Kaçkar Devlet Hastanesi önünde emniyet ve güvenlik birimleri alarma geçerken yaşanan sıcak saatler kameralara böyle yansıdı...

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM -PAZAR53
Pazar Kaçkar Devlet Hastanesinde; olası bir kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer zehirlenme vak'asında yapılması gereken acil eylem planıyla ilgili gerçekleştirilen tatbikatta tüm birimler alarma geçti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatta renkli görüntüler ortaya çıktı.

tatb5-001.jpg

Rize bölgesinde ilk kez bu düzeyde bir tatbikat gerçekleştirildiği vurgulanırken, olabilecek muhtemel tehlikelerle ilgili tüm personel önceden bilgilendirildi.

tatb4-002.jpg

Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Yenilmez Başkanlığında kurulan kriz masasında yapılan planlamanın ardından ekipler sahaya inerek gerçeğini aratmayan tatbikatı başlattı.

tatb6-001.jpg

Çevrede şaşkın gözlerle izlenen tatbikatta bire bir gerçek malzemeler kullanıldı.

tatb3-004.jpg

Programla ilgili bilgi veren Kaçkar Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Yenilmez, “Kaymakamlık makamının 09.12.2019 tarih ve 0107526858 sayılı olurlarına istinaden, 20 Mart 2015 tarih ve 29301 sayılı Hastane Afet ve Acil Durum (HAP) Uygulama Yönetmeliği gereği, olası afet ve olağan dışı durumlara hazırlıklı olmak, gerekli tedbirleri almak, hasta ve yaralılara sunulacak sağlık hizmetleri düzeninin olağan dönem, hizmet sürecinden afet dönemine uygun, hizmet sürecine hızlı geçişini sağlamak amacıyla, Kaçkar Devlet Hastanesi 2019 yılı Hastane afet ve acil durum planı kapsamında 11.12.2019 tarihinde Saat 12:00'da Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tatbikatı başarıyla gerçekleştirilmiştir." dedi.

tatb2-004.jpg

Tatbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Yenilmez, " Pazar Kaymakamımız Sayın Ayhan Terzi’ye, Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Rize Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve sorumlu KBRN şefi Yakup Gökçe’ye, Rize İl Sağlık Müdürlüğüne, UMKE personellerine, değerli basın mensuplarımıza ve Rize’de ilk defa gerçekleştirilmiş olan KBRN tatbikatını planlayan Kaçkar Devlet Hastanesi İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Harun Yaşar ile Kaçkar Devlet Hastanesi acil servis personellerimize verdikleri destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

tatb1-004.jpg

Başhekim Yenilmez, başarılı tatbikat sonrası hastane personelini de özellikle kutlayarak tebrik etti.

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum