1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Kaymakamı Aslan Amerika'dan döndü
Pazar Kaymakamı Aslan Amerika'dan döndü

Pazar Kaymakamı Aslan Amerika'dan döndü

45 günlük ABD programını tamamlayan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, ilçeye dönerek görevini devraldı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eğitim programına gönderilen 25 mülki amirle birlikte yaklaşık 45 gün bu ülkede kalan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, ilçeye dönerek görevine başladı.

Richmond kentinde bulunan Virginia Commonwealth University’de 15 günlük teorik eğitimin ardından kalan süreyi serbest değerlendirdiklerini ifade eden Kaymakam Aslan, ABD’deki idari kurumların yanında Türk kuruluşlarını da inceleme fırsatı bulduklarını kaydetti.

kaymakam1.20121224170705.jpg

Basın mensuplarına, Amerika’daki Türk lobisinin önemli bir aşama kaydettiğini belirterek ABD ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, “Bakanlığımız tarafından tertiplenen çok faydalı bir program gerçekleştirdik. ABD’nin kurumlarını, yönetim ve işleyişini bizzat yerinde görmemiz açısından ufuk açıcı oldu. İdari kurumlar ve sosyal dernekleri gördük. Türk kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalarını inceledik. Şunu gördüm ki ABD’de etkili bir Türk lobisi doğuyor. 10 – 20 yıl öncesine göre daha etkin bir Türk toplumu var. İşçi ve esnaftan öte çok daha sosyal bir yapı olduğunu gözlemledim. Bu da Amerika’daki Türkiye lobisine olumlu katkı yapıyor.” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum