1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR KİVİ BİRLİĞİNDEN FİYAT RESTİ
PAZAR KİVİ BİRLİĞİNDEN FİYAT RESTİ

PAZAR KİVİ BİRLİĞİNDEN FİYAT RESTİ

Pazar Kivi Birliği, tüccarların verdiği fiyatı kabul edilemez buldu ve anlaşma sağlanamadı. Birlik, üreticileri de uyararak sert bir açıklama yaptı:

A+A-

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ziya Demir, piyasa şartları dikkate alınarak tüccar ve bunlar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Başkan Demir, üreticilerin ortak hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, kesinlikle piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını istedi.

Yusuf Ziya Demir, yaptığı yazılı açıklamada, “Bölgemizde kivi yetiştiren üreticilerin, ürünlerini piyasa şartları dikkate alınarak en iyi fiyattan satabilmeleri için tüccarlar ve tüccar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde bugün itibariyle herhangi bir anlaşma sağlanamamıştır. Ordu bölgesinde birinci sınıf ürün 1,50 TL, ikinci sınıf ürün de 1 TL fiyattan satılırken, bölgemiz alıcıları birinci sınıf ürün için 1.20 TL ve ikinci sınıf ürün için de 70 kuruş fiyat vermişlerdir. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bu bir soygundur ve Pazar Kivi Üreticileri Birliği olarak üreticilerimizin kivilerini bu fiyatlardan satmalarını kabul etmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Birliğin, ürünü alan bir firma olmadığını, üreticiler adına daha iyi fiyata satabilmek için mücadele eden bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Bölgemiz kivi üreticileri, ürünlerini bu fiyattan almak isteyen tüccar veya tüccar adına çalışan aracı kişilerle anlaşarak bu oyuna alet olmasınlar” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum