1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Kızkule Sosyal Tesisleri için inceleme
Pazar Kızkule Sosyal Tesisleri için inceleme

Pazar Kızkule Sosyal Tesisleri için inceleme

Pazar Kızkulesi önündeki 6 dönümlük arazide yapımı düşünülen sosyal tesisle ilgili Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız ve Pazar İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı ile incelemede bulundu.

A+A-

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde Sosyal ve Turizm amaçlı yapılması düşünülen projelerin arazilerini inceledi.

06-001.jpg

Başkan Türüt, ilçe programları doğrultusunda Çamlıhemşin Kaymakamı Soner Divli, Çamlıhemşin İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Arısoy, Pazar İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı ve İlçe Özel İdare Müdürü ile birlikte Çat Vadisi üzerindeki Mollaveyis Köyü sınırları içerisinde kalan ve Mesire alanı yapılması düşünülen yaklaşık 12 dönümlük araziyi gezerek, proje hakkında bilgi aldı.

kzkl.jpg

Daha sonra Pazar ilçesi Soğuksu Mahallesi Kızkulesi karşısında Sosyal Tesis olarak yapılması planlanan yaklaşık 6 dönümlük araziyi inceleyen Başkan Türüt, daha önce konuyla ilgili hazırlanan proje hakkında AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız ve Pazar İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı'dan bilgi aldı.

05-001.jpg

İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Meclis Başkanı İbrahim Türüt, her iki konunun da Rize turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek “İl Genel Meclisi olarak ilimizin turizm geleceğine oldukça önem veriyoruz. Bu anlamda da gerek meclis gerekse komisyonlarımızca çalışmalar yürütüyoruz. Çat vadisi ilimiz Turizminin büyük bir yükünü çekiyor. Burada düşünülen mesire alanı projesi bölgeye çok büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Ama bununla ilgili geniş perspektifte bir fizibilite çalışması yapılması gerekiyor. O çalışmayı gördükten sonra önümüzü daha iyi görebiliriz. Pazar ilçemizdeki sosyal tesis projesi ise arazinin bulunduğu konum bakımından muazzam güzellikte bir yer. Zaten daha önce konuyla ilgili bir proje hazırlanmış. Mevcut projenin teknik anlamda incelemesini yaptırarak hayata geçirilmesi konusunda ilimizin siyasi dinamikleriyle değerlendirme yapacağız. İnşallah her iki projeyi de hayata geçirir ve ilimiz turizmine sunarız.” dedi.

07-001.jpg

İlçe programlarının ardından Pazar Tapu Müdürü Ekrem Kumuşoğlu, Pazar Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Pazar Belediye Meclisi Üyesi Leyla Veyisoğlı ile Pazar53 haber sitesi imtiyaz sahibi Hızır Tonyalı’yı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

paz2-053.jpg

paz1-060.jpg

03-002.jpg

04-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum