1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Melyat Grup Köylerine alternatif enerji hattı
Pazar  Melyat Grup Köylerine alternatif  enerji hattı

Pazar Melyat Grup Köylerine alternatif enerji hattı

ÇORUH EDAŞ dağıtım şebekesini güçlendirmeye devam ediyor. Bu amaçla Pazar Melyat Grup Köylerine alternatif enerji hattı yapılıyor.

A+A-

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliğinden yapılan basın açıklamasında, Pazar ilçesi Melyat grup köylerine yapılan alternatif enerji hattıyla ilgili açıklalalarda bulunuldu.

pazar-2-001.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pazar İlçesi Melyat grup köyleri, Melyat köyündeki elektrik kabini 11 km uzunluğundaki Çayeli ve  12 km uzunluğundaki Pazar-Kirazlık dağıtım merkezi üzerinden ve  kırsal  kesimden geçen enerji nakil hatlarından enerji almaktadır. Bölgede özellikle kış şartlarında aşırı kar yağışında  köy yollarının kapanması ve ulaşım imkanlarının yeterli olmaması  durumunda enerji nakil hatlarında arıza sorunlarının aşılmasında zorlukları dikkate alan  ÇORUH EDAŞ bölgedeki enerji ihtiyacının kesintisiz karşılanmasını amacıyla Pazar Balıkçılar Köyü sahil Karadeniz yolunu takip ederek tünel güzergahından itibaren beton direkli yeni bir enerji nakil hattı yıl sonuna kadar yapımı tamamlayacaktır. Melyat bölgesindeki elektrik kabininden toplam 14 km orta gerilim hatlarına bağlı olarak  enerji  dağıtım hattından alan 8 Köy 12 ad dağıtım trafosu 1345abone ve Çaykur Melyat Çay Fabrikası trafosunu da besleyecek şekilde  planlanan tesisler abonelerimizin  hizmetine sunulacaktır. Hattın tamamlanması ve işletmeye alınması ile kış şartlarında bölgedeki enerji kesintileri minimum seviyeye indirilmiş olacak ve bu çalışmayla bölgeye aynı anda 3 ayrı noktadan enerji verilebilecek şekilde işletme çalışmalarımız yürütülebilecek. Bu hat, gerektiğinde Pazar İlçe merkezi için de alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabilecektir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum