1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Meslek Yüksekokulu'na yurt müjdesi
Pazar Meslek Yüksekokulu'na yurt müjdesi

Pazar Meslek Yüksekokulu'na yurt müjdesi

Tadilatı tamamlanan Pazar MYO Kız Öğrenci Yurdu, öğrenci kayıtlarını almaya başladı. Yurt 15 Aralık Perşembe günü resmen hizmete açılıyor.

A+A-

Pazar Meslek Yüksekokulu’ndaki kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak 80 kişilik kız öğrenci yurdu 15 Aralık Perşembe gününden itibaren hizmete açılıyor. Tadilatı tamamlanan ve bir süredir iç donanım eksikleri giderilen kız öğrenci yurduna kayıt alma işlemlerinin başladığı ifade edildi.

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, kız öğrenci yurdunun tüm eksiklerinin giderildiğini ve müdür atamasının da yapılarak öğrenci kayıtlarının alınmaya başladığını söyledi.

Rize Üniversitesi tarafından Yurtkur’a devredilen kız öğrenci yurdunun Perşembe gününden itibaren resmen hizmete başlayacağını belirten Başkan Yıldız, “Kız öğrenci yurdumuz tadilatın ardından Yurtkur’a devredilmişti. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için kısa vadede bürokratik işlemleri hızlandırarak yarıyıl tatili öncesinde yurdu hizmete açmayı hedeflemiştik. 5 norm kadro ile 1 müdür 1 müdür yardımcısı ve 3 de memur görevlendirmesi tamamlandı. Oya Kasım müdür olarak atandı. Kalorifer sistemi hazır. Yurda kayıtların alınmasına da başlandı. Perşembe günü de öğrencilerimiz yurtta kalmaya başlayabilecekler.” dedi.

ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNDA MUTABAKAT

Başkan Yıldız, Pazar Meslek Yüksekokulu’nun Pazar için çok önemli bir eğitim kurumu olduğunu ve önceliklerini buraya vereceklerini de ifade ederek, ademyildiz.20111213070156.jpgkısa süre sonra erkek öğrenci yurdu ile ilgili inşaatın da başlayacağını ifade etti.

Yurtkur’la yapmış oldukları görüşmelerde mutabakata vardıklarını kaydeden Yıldız, “Mevcut yüksekokulumuz arsası içerisinde en az 300 erkek öğrencimizin barınabileceği bir yurdun yapımı konusunda da mutabakata vardık. 2012 yatırım planı içerisinde bu yurdu da acil olarak inşa ederek, gelecek yıla yetiştirecek ve öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Bizim öncelikli hedefimiz Pazar Meslek Yüksekokulu’nda planlı bir şekilde yeni bölümlerle öğrenci sayımızı yükseltmek ve okulumuzu fakülteye çevirmektir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum