1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI
PAZAR MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

PAZAR MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Pazar İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Dünya Engelliler Günü dolaysıyla bir dizi faaliyet düzenlendi.

A+A-

Kirazlık Mahallesi camiinde düzenlenen ilk programa ilçe müftüsü Recep Şahan, Şube Müdürü Kazım Genç, Engelli Koordinatörü Mustafa Bölükbaş, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı.

eng7-005.jpg

Engelli Koordinatörü ve Kirazlık Mahallesi Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Bölükbaş’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan ilçe müftüsü Şahan, “İnancımıza göre bedenen ya da zihnen engelli olmak bir eksiklik değildir” dedi. 

eng8-006.jpg

Şahan, engelliliğin yaşama engel olmadığını ifade ederek, “Vücudunda engel olanın da yaşama hakkı vardır. Allah katında değerlidir, saygındır. Allah katında üstünlük ancak takva iledir. Dolaysıyla engelliler toplumda dışlanamaz, değer verilir. Bunun Allah Resulünün hayatında bize ışık tutacak örnekleri vardır. En bilinen örnek görme engelli sahabe olan Abdullah İbni Ümmi Mektum. Peygamberimiz ona öğretmenlik vazifesi vermiş hatta Medine dışına çıktıklarında da tam 13 defa yerine vekil bırakmıştır. Yine önde gelen sahabelerden bir ayağı aksayan (topal) Muaz b. Cebel’i Yemen’e vali olarak göndermesi de kayda değerdir. Diğer taraftan dinimiz-kutsal kitabımız Kur’an gözü görmeyene kör, kulağı duymayana sağır demez. Asıl körlüğün hakkı, hakikati görememek, asıl sağırlığın hakikati duymamak, asıl dilsizliğin hakkı, hakikati konuşmamak olduğunu söyler.” şeklinde konuştu.

eng9-003.jpg

Engelliler programında engelli çocuklar sarık takıp cüppe giyerek sembolik olarak imam oldular ve mihraba geçerek çeşitli dua ve sureleri okudular. Caminin özel misafirleri öğle namazını da camide cemaatle kıldılar. Camideki programın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Buradaki programa Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da katıldı. 

eng10-003.jpg

Diğer taraftan Pazar Müftülüğünce Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen ikinci program sosyal medya üzerinden gerçekleşti. Sunuculuğunu İlçe Engelli Koordinatörü Mustafa Bölükbaş’ın yaptığı ve konuşmacı olarak İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın katıldığı program müftülük sosyal medya sayfasından naklen yayınlandı. Engelliler ve İslam konulu program bir saat sürdü.

eng6-009.jpg

eng5-010.jpg

eng4-015.jpg

eng3-020.jpg

eng2-018.jpg

eng1-020.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum