1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar sonunda sanayi sitesine kavuşuyor
Pazar sonunda sanayi sitesine kavuşuyor

Pazar sonunda sanayi sitesine kavuşuyor

Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu, Pazar Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

divan-001.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, STK başkanları, sanayi esnafı ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda ilk olarak Ekrem Kılıç başkanlığında divan teşekkül ettirildi.

rasimcorbaci1.jpg

BAŞKAN ÇORBACI: “DERME ÇATMA BARAKALARI KİRAYA VERENLER SANAYİ SİTESİNİ İSTEMEDİ!”

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile devam eden kongrede ilk konuşmayı yapan Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Rasim Çorbacı, Pazar’da bugüne kadar bir küçük sanayi sitesinin kurulmamasından Pazarlılar olarak üzüntü duyduklarını ifade ederek, “1960 yılında ilk olarak kurulan kooperatifimiz, arkadaşlar tarafından belirli bir süre götürülmüş, katkılarına teşekkür ediyoruz. Biz ise 2009 yılında genel kurulumuzu yaparak arkadaşlarımla beraber dosyayı masaya yatırıp incelemeye aldık. Eski üyelere baktığımızda bir kısmının vefat ettiğini bir kısmının ise sanayiciliği bıraktığını gördük. Kalan arkadaşlar da 50 yıldır yapılmamış sanayi sitesi konusunda heyecanlarını kaybetmiş, umutlarını kesmiş, üyelikten vazgeçmişlerdi. 140 sene önce kurulan Pazar ilçemizde yıllardır yapılamayan Pazar Sanayi Sitesini hayata geçirmek için öncelikle bizim inanmamız gerekiyordu. Biz inandık ve yola çıktık. Yola çıkmak yetmiyordu. Bu projeyi hayata geçirmek gerekiyordu. Önümüzü göremiyorduk. Çünkü önümüz karanlıktı, bataklıktı. Ama biz inandık, karar verdik bu projeyi bitireceğimize. Sanayicilerimizi tek tek gezdik. Bir kısmı destek verirken bir kısmı da bu işin olmayacağını söylüyordular. Çünkü Pazar’da sanayi sitesi istemeyenler çıkarlarına göre haklıydılar. Çünkü her köşe bucakta derme çatma gecekondular yapıp yüksek rakamlarla sanayicilerimize kiraya vermiştiler. Biz yılmadık; her kesimi ziyaret edip desteklerini istedik. Aldığımız desteklerle yolumuza devam ettik ve bugüne geldik. Bu anlamda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ahmetbasa-002.jpg

BELEDİYE BAŞKANI BASA: “PAZAR’DA BAŞARILAN EN BÜYÜK PROJELERDEN BİRİDİR”

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise yaptığı konuşmada, “Pazar Küçük Sanayi Sitesini bugünlere büyük zorluklarla taşıdık. 2009 yılında belediye başkanı seçildiğimizde Rasim Bey de İl Genel Meclisi üyesiydi. Pazar’da şehir merkezi ve dükkân altlarında görüntü kirliliği oluşturan, modern bir şehre yakışmayan manzaralar vardı. Geriye baktığımızda 40 yıldır kâğıt üzerinde kurulmuş bir dernek vardı ancak bir ilerleme yoktu. Rasim başkanımızla bu işe girdiğimizde zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Ama şükürler osun ki şu duruma geldik. Bu duruma gelineceğine kimse inanmıyordu. Ben bile kâğıt üzerinde üye oldum teşvik amacıyla. Tabi bu duruma gelince ayrıldım. 5 dönümlük bir devlet arsasını aldık ama diğer arazileri ikili ilişkilerimizi devreye sokup büyük zorluklarla aldık. Bu duruma gelinmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten, Pazar’da başarılan en büyük projelerden biridir. İleride bunu daha iyi anlayacağız.” ifadelerini kullandı.

kaymakamaslan-002.jpg

KAYMAKAM ASLAN: “PAZAR HAK ETTİĞİ SANAYİ SİTESİNE KAVUŞUYOR”

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ise yaptığı konuşmada, kendisinin son 3 genel kurula katıldığını anlatarak, “Pazar Kaymakamı olarak katıldığım ilk kongrede ortada somut hiçbir şey yoktu. 40 yılı aşkın kâğıt üstünde yazılmış bir hikâye vardı. O gün bakıldığında, Rasim Bey’in gözündeki kararlılık dışında somut, elle tutulur hiçbir şey yoktu. Bugün hamdolsun bakıyoruz ki sanayi sitesinde ciddi bir ilerleme var. Artık arsasının alınması, yerinin tespit edilmesi değil, fiziki olarak neredeyse dükkânların üst tablası atılacak noktaya geldi. Ben kendilerini kutluyorum. 40 yıl bir iradeyi ortaya koyamadığı için Pazar sanayi sitesine kavuşamamıştı. Şu andaki yönetim bu iradeyi koydu; ilgili birimler nezdinde yapılabilirliği ortaya çıktığı için de destekler alındı. Pazar hak ettiği sanayi sitesine kavuşuyor bu şekilde.” dedi.  

osmanaskinbak-003.jpg

MİLLETVEKİLİ BAK: “1854’DE BELEDİYE OLAN PAZAR SON 30 YILDA GERİ KALDI. BU FARKI KAPATMAK LAZIM”

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik içinde hareket edilince nelerin başarılabileceğine bir kez daha şahit olduklarını ifade ederek, “1960’larda kurulan ama son 3-4 yılda yönetim ve üyelerin kararlılığı, idarenin de desteğiyle bir aşama kaydeden ve şu anda inşaatı ortaya çıkmış, tablaları atılacak pozisyona gelmiş bir küçük sanayi sitesini konuşuyoruz.  Gerçekten Pazar’ımızın ihtiyacı olan önemli bir konuyu, el ele verip bugüne getirmişler ve bugün de iş kendi mecrasında devam ediyor. Hükümetlerimiz döneminde organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere KOBİ’lere, esnafımıza büyük destekler verilmiş, verilmeye de devam ediyor. Bugün Rize’deki Organize Sanayi Bölgesi’nin işlemleri tamamlandı ve inşaat sürecine doğru ilerliyor. Pazar’ımız 1854’de belediye olmasına rağmen, ticaret merkezi olmasına rağmen son 30 yılda belli bir şekilde geri kaldı. Bu farkı kapatmamız lazım. Şehri gezdiğimizde, kim gelirse gelsin dışarıdan bir dağınıklık görüyor. Özellikle Rize’nin turizm ekseninde büyümesini düşündüğümüz zaman buraya gelecek olan ziyaretçiler; düzenli, otantik bir şehir görmeyi arzu ediyorlar. Sanayimizi bir araya toplamak ve pek çok sektörü içeren bir yapı oluşturmak gerçekten önemli.” ifadelerini kullandı.

sanayi1-001.jpg

Konuşmaların ardından 2014 yılı gelir ve giderleri okunarak ibra edildi.

sanayi2-001.jpg

71 üyeli Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tamamlandığında 130 iş yeri ile hizmet verecek. 2016 yılı Ekim ayında inşaatı tamamlanarak kura çekimi yapılması hedeflenen Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin bu tarihte hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi. 

galeri.gif

video1.png


PAZAR SONUNDA SANAYİ SİTESİNE KAVUŞUYOR paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum