1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da müftüler zirvesi
Pazar’da müftüler zirvesi

Pazar’da müftüler zirvesi

Rize İl Müftüsü Zeki Sayar ve ilçe müftüleri Pazar Müftülüğünde bir araya gelerek Cuma hutbeleriyle ilgili komisyon kararları aldılar.

A+A-

Naci GÜVEN - Komisyon başkanlığını İl müftüsü zeki Sayar’ın yaptığı toplantıya, İl müftü yardımcısı Yahya Çankaya, Pazar müftüsü kemalettin Aksoy, Fındıklı müftüsü Osman Zeki Yağcı, Hemşin müftüsü Muhammet yıldırım, Derepazarı müftüsü Mehmet Bilgin ve İyidere müftüsü Ahmet Tokdemir katıldı.
Rize İl Müftüsü Zeki Sayar, Cuma günü hutbelerde okunacak konuları görüşmek üzere Pazar müftülüğüne bir araya geldiklerini belirterek, “Diyanet işleri Başkanlığı yeni alınan kararla hutbe konusunu yöresel olarak İllere devretti. Bizde Valiliğin oluru ile bir komisyon oluşturduk. Hutbe ile ilgili yazılan konular her ay toplanacak olan komisyon tarafından uygun görüldükten sonra gerekli düzenlemeler yapılarak İl düzeyinde tüm camilerde okutulacak. Bugün bu toplantıyı Pazar ilçemizde yaptık. Ağustos ve Eylül aylarında okunacak hutbemizi tespit ederek bütün ilçe müftülüklerimize göndereceğiz. Bu toplantıyı Pazar’da yapmamızın özel bir nedeni de ilçedeki çalışmalarıyla hizmetlere çok ciddi bir ivme kazandıran müftümüz Kemalettin Aksoy’un yeni hizmet binasına taşındığından dolayı hayırlı olsun dileklerimizi kendisine iletmektir. Önümüzdeki toplantıyı Hemşin ilçemizde yapacağız” diye konuştu.

Pazar müftüsü Kemalettin Aksoy ise toplantının Pazar müftülüğünde yapılmasından ötürü katılanlara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum