1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'a Sivil Havacılık Meslek Lisesi onaylandı
Pazar'a Sivil Havacılık Meslek Lisesi onaylandı

Pazar'a Sivil Havacılık Meslek Lisesi onaylandı

AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, Pazar'da havalimanı inşaatı devam ederken, eski hastanenin olduğu yere bir çok dalda eğitim verecek ‘’Pazar Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ kurulma izninin çıktığını açıkladı:

A+A-

Pazar'da eski hastane alanına yapılacak okul belli oldu. 

havacilikokulu.jpg

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde yapılmakta olan Artvin - Rize Havalimanı'nın yanına yakışacak Sivil Havacılık Meslek Lisesi ile ilgi çalışmalarımız sonuç verdi ve ilçemize; uçak bakım alanı, uçak elektroniği ve uçak gövde, motor dalları, ulaştırma hizmetleri alanı, lojistik dalı ve yiyecek içecek hizmetleri alanı ile hosteslik dallarında eğitim verecek ‘’Pazar Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ kurulma izni 15.3.2018 tarihli bakanlık oluru ile gerçekleştirildi. Okulumuza, 2018/2019 döneminde de öğrenci alınacaktır. Eski devlet hastanemizin olduğu yere yapılacak okul binamızın proje çalışmaları bitmek üzere olup yakın bir tarihte ihaleye çıkarılacaktır.” dedi.

İnce, 2018 Yılında başlanacak yatırımlarla ilgi olarak yaptığı açıklamada da ise şu bilgileri paylaştı:

dereislah1.jpg

HEMŞİN DERESİ ISLAH VE GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ
“2017 yılında planlanan ve 2018 ocak ayında ihalesi yapılan Hemşin Dere ıslahı ve rekreasyon projesi iş yeri teslimi, sözleşme aşamasında olup yakın zamanda ihaleyi alan müteahhit sözleşmeyi imzalayarak işe başlayacak."

genclikmerkezi.jpg

"Pazar ilçemize yapılması planlanan gençlik merkezimizin ihalesi ise 16.3.2018 tarihinde yapılmış olup bu yıl başlanarak bitirilmesi hedeflenmektedir.”

ciha.jpg

LİMAN BAŞKANLIĞI BİNASI YAPIMI VE CİHA KALESİNDE RESTORASYON
“Rize özel idaremiz ve valiliğimizce çalışmaları devam eden Pazar Ciha Kalesinin restorasyon çalışmaları ile ilgili proje bitmiş olup ihalesi 24 Nisan 2018'de yapılacak. Pazar Liman Başkanlığının binasının yeniden yapımı ile ilgili olarak proje ödeneği gelmiş olup Rize mimarisi ile Kirazlık Mahallesindeki limanın içinde Pazar Liman Başkanlığı Binası yeniden yapılacak.”

emn1-005.jpg

PAZAR’A YENİ EMNİYET BİNASI
“Pazar Emniyet Binası ile ilgili çalışmalar teşkilatımızca yürütülmekte olup yer tahsisi ile ilgili olarak Rize İl Özel İdareye ait Soğuksu Mahallesindeki 500 metrekare yer İl Genel Meclisimizce tahsis edilmiş, imar çalışmaları belediyemizce yürütülmektedir. İmar çalışmaları bittikten sonra Rize valiliğimiz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce bina yapımı plan dâhilinde devam edecektir.”

myo1.20140919090432.jpg

YÜKSEKOKUL'A YENİ BÖLÜM
“RTE üniversitesi Rektörümüzle istişarelerimiz sonucunda Pazar meslek Yüksekokulu bünyesine çay eksperliği diye adlandırılan bölümü  ‘’Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi Programı” bölümü adı altında 2018-2019 döneminde ilçemizde öğrenci alımına başlayacaktır. Bu bağlamda fakültemize çay araştırmaları için mini bir çay fabrikası kurulumu gerçekleştirilecektir. Pazar ilçemizde öğrenci sayısı artacaktır.”

pazar-taslidere-cay-fabrikasi.jpg

KURU ÇAY DEPOSU
“Çaykur Genel Müdürlüğümüz yeni yaptığı Pazar Taşlıdere Çay Fabrikasının yanında 13 dönüm bir arazi alarak bölge çay depo alanı oluşturmaya başlamış ve sekiz dönüm bir alanın da kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışma Pazardaki nakliyeci kardeşlerimize katkı sağlayacaktır.”

nurettinince-004.jpg

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Pazar İlçe başkanı Nurettin İnce, teşkilat olarak bir bütünlük içinde çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyerek, “İlçemize yapılabilecek yatırımları takip ederek şehrimize kazandırmaya çalışmaktayız. Teşkilatımız, ana kademe, belediye, il genel meclis üyelerimiz ve tüm kademeleri ile birlikte çalışmakta ve başarılı olmak için çaba sarf etmektedir. Bu çalışmaları engellemek isteyenler eskiden olduğu gibi bugün ve bundan sonra da olacaktır. Bizler pazarın siyasi yerel yöneticileri olarak hiçbir güç ve kuvvete boyun eğmeden ödün vermeden,  genelde ülkemizin ve özelde Pazar ilçe halkımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmaktayız.  AK Parti Teşkilatı olarak Pazar halkına verdiğimiz her sözümüzü yerine getirmeye çalışmaktayız. Pazar halkımızın da bize güvenmelerini ve bize desteklerinin devamını talep etmekteyiz. Biz Pazar halkına inanıyor ve her Pazarlının, Pazar ilçemizin çıkarları için karar vereceğine inancımız tamdır. İlçemize yapılan yatırımlarda desteklerini daim yanımızda gördüğümüz başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımız Hayatı Yazıcı ağabeyimize, Osman Aşkın Bak bakanımıza ve vekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar beye, İl başkanımız Muhammet Avcı ve ekibine ayrıca Rize valimiz Erdoğan Bektaş ve ekibine, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman bey ve ekibine, Çaykur genel müdürümüz İmdat Sütlüoğlu ve ekibine, il genel meclis başkanımız ve üyelerine yerelde Pazar Kaymakamlığımıza, muhtarlarımıza ve meslek odalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum