1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'a yüksekokul müjdesi
Pazar'a yüksekokul müjdesi

Pazar'a yüksekokul müjdesi

Pazar İMKB Anadolu Lisesi binasında inceleme yapan RÜ Rektörü Okumuşoğlu, yüksekokul için çok elverişli olan bu yerin değerlendirileceğini söyledi.

A+A-

Naci Güven - Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nazmı Turan Okumuşoğlu Pazar’a gelerek yüksekokul olarak değerlendirilmesi planlanan İMKB Anadolu Lisesi binasında incelemelerde bulundu.
Hamidiye'de yenisi yapıldığı için nakledilerek boşalacak olan İMKB Anadolu Lisesi ile çevresinde Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin'le birlikte incelemeler yapan Rektör Okumuşoğlu, binanın yüksekokul için çok uygun bir mekân olduğunu söyledi.

Yerel imkânlarla alt yapı, yurt ve öğretim görevlilerine lojman imkanı sağlandığı takdirde binanın yüksekokul statüsünde hizmete başlaması için gerekeni yapma sözü veren Prof. Okumuşoğlu, “Önceden beri Pazar ilçemiz eğitimde merkez konumundadır. Bu anlamda eskiden de Pazar Ortaokulu çok kaliteli insanlar yetiştirmiştir.

 İlçede kurulacak bir fakülte, Rize Üniversitesi ile birlikte çağdaş gençler yetiştirilmesine katkılar sağlayacaktır. Eksikler tamamlandıktan sonra inşallah 2008-2009 öğretim yılında bir birim oluşturularak eğitime başlarız. Ayrıca ilçeye sosyal, ekonomik katkıları ve getireceği değişimler açısından yararlı olacaktır. Bir kısım Rize kültürü alacak, bir kısım ise kendi kültürünü getirecek” diye konuştu.

Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin de, sporda öncü ilçe olan Pazar’a bir beden eğitimi spor yüksek okulu, turizm yüksek okulu ve bilgi teknolojileri yüksek okulu bölümlerinin açılmasını düşündüklerini belirterek, “Bizim ve Rektörümüzün düşünceleri pekişmiştir. Her türlü eksikleri gidereceğiz. Bu konuda Salı günü tüm sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve Pazar halkının katılımlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağız. Açılması istenilen bölümler için de bir anket yapacağız. Halkın isteğine göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum