1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarcılar Rize'de eylem yaptı!
Pazarcılar Rize'de eylem yaptı!

Pazarcılar Rize'de eylem yaptı!

Başbakan Erdoğan'ın Rize ziyareti öncesi pazaryerinde dükkanları yıkılan esnaf, pankart ve sloganlarla yürüyüş yaptı!

A+A-

Mustafa BAYRAK - Dolgu alanındaki yerlerin yıkılmasının ardından Ekrem Orhon Mahallesi otopark altının söz verilmesine rağmen kendilerine verilmeyeceğini iddia eden 65 pazarcı derneklerinde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamanın ardından pankart açarak Cumhuriyet meydanına yürüyen pazarcılar bir yandan da “Her şey ekmek için” şeklinde slogan attılar. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunan pazarcılara polis müdahalede bulundu. İzinleri olduğunu söyleyen Pazarcılar yaklaşık 750 metre ilerde bulunan ve belediye tarafından otopark olarak yapılan inşaata yürüdüler.
 
Pazarcılar Derneği Başkan yardımcısı Selami Erdoğan “65 esnaf sokağa itildik. Sağlıksız ortam dediler yer vereceğiz dediler. Bina bitmek üzere ancak yer vermeyeceklerini öğrendik. Halk marketlere mecbur bırakıldı. Biz de ekmek peşindeyiz. Elektrik, su faturaları ceplerimizde. Çocuklarımıza okul harçlığı veremiyoruz. Kira ödeyemiyoruz. Sayın Başbakan talimat vermişti pazaryeri için. Ancak belediye başkanı hasıraltı etti. Eylemimiz bundan sonra açlık grevi ile devam edecek. Sayın başbakan gelsin görsün” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum