1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 1.55 TL'ye kivi alındı, izdiham yaşandı
Pazar'da 1.55 TL'ye kivi alındı, izdiham yaşandı

Pazar'da 1.55 TL'ye kivi alındı, izdiham yaşandı

Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 1.55 TL'den kivi alımı gerçekleştirildi. Üreticiler, bölgede en iyi fiyata ürün sattıklarını söylediler.

A+A-

Pazar’da Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 1 lira 55 kuruştan kivi alımı gerçekleştirildi.

Kooperatifin ulusal bir zincir mağaza ile yaptığı anlaşma gereği bu yıl ilçeden 50 tonluk bir alım gerçekleştirilirken, bu kontenjandan kooperatif üyelerinin faydalandıkları belirtildi.

Pazar Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Hacıfazlıoğlu, birinci sınıf diye tabir edilen kiviye 1 lira 55 kuruş fiyat verdiklerini ve bunun bölgedeki en iyi fiyat olduğunu söyledi.

hasanahacifazlioglu.jpg

Kivilerine güvendiklerini söyleyen Hacıfazlıoğlu, karşı tarafın da ürünleri beğenmesi halinde gelecek yıl 50 tonluk alımın 200 tona kadar çıkabileceğini ifade etti. Hacıfazlıoğlu, ödemelerin de 1 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

nurettinince.jpg

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin ince ise, sıkıntıların tamamen ortadan kaldırılması için soğuk hava depoları kurulması gerektiğinin altını çizerek, “Bu yıl bizim gördüğümüz kadarıyla kivide bir organizasyon bozukluğu oldu. Kivi üretici birliklerinin organizasyon zayıflığı, çiftçiye yansıdı ve bir panik havası oluştu. Afakî fiyat açıklamaları nedeniyle üretici beklemeye alındı. Bu arada bahçedeki ürünlerde şekerlenme oranı yükseldi. Tüccarlar kartelleşmeye çalışınca da bir kaos oluştu." dedi. 

kivi1.20121201224940.jpg

"Önümüzdeki yıl bir kaos oluşmaması için Ziraat Odası olarak sözleşmeli çiftçi modelini uygulamak istiyoruz." şeklinde konuşan İnce, "Tarım Kredi, Üreticiler Birliği ve Ziraat Odası olarak böyle bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Bölgede en büyük eksiklik soğuk hava deposu. Bununla ilgili olarak da Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’nın talimatları var. Üretici Birlikleri ve Ziraat Odası Başkanlıkları, Ticaret Borsası öncülüğünde bir çalışma içindeyiz. Bölge için büyük bir proje hazırlanıyor. İnşallah, soğuk hava depoları kurularak çiftçi korunacak hale gelecektir. Bu çalışmalar 1–2 yıl içinde tamamlanacak. Eğer sistemli bir şekilde alım yapılabilirse üreticinin rahat edeceğine inanıyorum. Biraz organizasyon bozukluğundan kaynaklı aksaklıklar var ama Pazar’da biz Pazarlılar olarak iyi bir organizasyon yapmaya Ziraat Odası olarak çalışıyoruz. Bir dahaki sene 3 kurum bir araya gelip bir organizasyon yapacağız.” ifadelerini kullandı.

kivi4.jpg

Bu arada ürünlerini Tarım kredi Kooperatifine 1.55 TL’den satan kivi üreticileri memnuniyetlerini dile getirerek ilgililere teşekkür ettiler.

kivi2.20121201225050.jpg

kivi3.20121201225105.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum