1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri
Pazar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri

Pazar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. Yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Pazar’da da anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

CEVAHİR TOPALOĞLU
10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi. 

10kas1.jpg

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi Belediye Başkanı Ahmet Basa ve Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Coşkun Yaşar Kurteş tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu daha sonra İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

10kas5.jpg

Etkinlik kapsamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOKİ İlkokulu Sınıf öğretmen Emircan Kaya yaptı. TOKİ Ortaokulu öğrencisi Zerda Bozkurt'un okuduğu şiirin ardından tören sona erdi.

10kas2.jpg

10kas4.jpg

Pazar çaykur çay fabrikasında da saat 09.05'de fabrika personelinin katılımıyla anma töreni düzenlendi.

10kasfab2.jpg

RİZE'DEKİ ETKİNLİK

Rize Valiliği bünyesinde Rize Valiliği tören alanında Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen anma törenine Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı ve Sedat Sezik, Kurum Amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Anma Töreni şiirler okunması ve günün anlam ve önemini içeren konuşmanın yapılması ile sonlandı.

10kas4.jpg

10kasfab1.jpg

10kas6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum