1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 'Anadolu Ağabeyleri' paneli ilgi gördü
Pazar'da 'Anadolu Ağabeyleri' paneli ilgi gördü

Pazar'da 'Anadolu Ağabeyleri' paneli ilgi gördü

Pazar'da, Risale Akademi tarafından tertiplenen ‘Anadolu Ağabeyleri’ etkinliklerinden 11’incisi, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
MURAT YAŞAR

Risale Akademi tarafından tertip edilen ‘Anadolu Ağabeyleri’ etkinliklerinden 11’incisi kalabalık bir katılımla Rize Pazar Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

panel17.jpg

“Mehmet Emin Birinci’yi anlama” etkinliğine, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantı, İhsan Atasoy’un Kur’an-ı Kerim okumasından sonra Merhum Mehmet Emin Birinci adına düzenlenen sine vizyon gösterisiyle devam etti.

panel16.jpg

Programda ilk sözü alan Mehmet Emin Birinci’nin hemşerisi ve köylüsü, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Avni Morgül, yaptığı konuşmada, “Mehmet Birinci için düzenlenen Panele katılmaktan dolayı son derece memnun oldum. Benim hayatımın şekillenmesinde çok büyük emeği geçmiştir. Bugün makam olarak dünyalık gelmiş olduğum bu yerde küçüklükten beri bizleri yalnız bırakmadan topluma faydalı bir fert olmamızı için manevi eğitimde hocam Birinci ağabeyin katkısı çoktur.” dedi.

panel15.jpg

Risale Akademi Kurucusu Dr. İsmail Benek ise yaptığı konuşmada, “Bediüzzaman Said Nursi’ye talebelik etmiş yüzlerce değerli şahsiyet içinde öyleleri var ki, onların yeri asla doldurulmuyor. Biz bu değerli kişileri tespit edip gelecek kuşaklara tanıtmak için ‘Anadolu Ağabeyleri’ adı altında etkinliklerde bulunuyoruz. Türkiye’nin bu, manevi değerleri ifadelerle ölçülemeyen insanlarını yâd etmek, anlamak için buradayız. Bu kapsamda 11’incisini Rize Pazar Doğumlu Mehmet Emin Birinci’nin memleketinde gerçekleştiriyoruz. Bize böyle nezih bir ortamı hazırlayan Pazar Belediyesine ve başkanımız Dr. Ahmet Basa ’ya, Bizleri Panele katılarak onurlandıran İlçe Kaymakamımız Selçuk Aslan beye teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

panel14.jpg

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden ve hayatta kalan birkaç kişiden olan Mehmet Fırıncı ise yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 55-60 senelik arkadaşımdır. Beraberce nice günler geçirdik. Meşakkatli günlerde bizlere moral kaynağı olan Mehmet Emin Birinci adeta bir ‘namaz abidesi’ gibiydi. Vaktinde namaz kılar, cemaatleri asla kaçırmazdı. Avrupa’da gezmediği ülke bırakmadı. Özellikle Avrupalı gençler olmak üzere, tüm gençlerimizin eğitimine önem vererek onların iyi yetişmeleri için çalışırdı. Annelere seslenirken evlatlarını maddi ve manevi yönden iyi yetiştirmelerini anlatırdı. Son nefesine kadar İman ve Kur’an hizmetine devam etti.” dedi.

panel13.jpg
  
Daha sonra panel yöneticisi Doç. Dr. İhsan Safi başkanlığında Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Dr. Suat Alkan ile araştırmacı yazarlar Yavuz Bahadıroğlu, İhsan Atasoy, Mehmet Paksu ve Hüseyin Kara sunumda bulundular.

panel12.jpg

Son olarak ise Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yaptığı konuşmada, Bediüzzaman’ın ‘Müspet Hareket’ tarzından örnekler verdi. Kaymakam Aslan, panel için iznini ertelediğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan’ın Rize ziyaretinden dolayı programa biraz gecikmeli katıldığını söyledi.

panel2.20130824230442.jpg

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Aslan'ın yaptığı kısa ve anlam yüklü konuşma, katılımcılardan büyük alkış aldı.

panel1.20130824230501.jpg

Panel sonunda yazarlar, misafirler ve vatandaşlar; birlikte sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

panel3.20130824230518.jpg

Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Avrupa Birliği Başkanı Egemen Bağış, Bakan Hayati Yazıcı, milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Menderes Türel , panele işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadıklarını ifade ederek, telgrafla kutlamada bulundular.

panel5.20130824230542.jpg

panel8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum