1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Camiler Haftası kutlanıyor
Pazar'da Camiler Haftası kutlanıyor

Pazar'da Camiler Haftası kutlanıyor

Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilciliğine bir dizi tebrik ziyaretleri yapıldı.

A+A-

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Sefer Yazıcı ve yönetimi ile STK temsilcileri, Pazar Müftüsü Şükür Küçük ve Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilciliğini ziyaret ederek din görevlilerinin toplumun kanaat önderleri olduklarını, görev ve sorumluluklarının ağır olduğunu dile getirerek haftalarını tebrik ettiler. 

cam4-001.jpg

Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle bir açıklama yapan Diyanet-Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşcı, "Din görevlilerinin ve camilerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda 1-7 Ekim tarihleri arasında camiler ve din görevlileri haftası kutlanmaktadır. Bu hafta fedakâr din görevlilerimizin toplum açısından öneminin ve yaşadıkları sıkıntıların dile getirildiği, bu konularda farkındalık oluşturulan bir hafta olarak kutlanmalıdır. Toplumun tam ortasında olan din görevlileri hayatın her alanında doğumundan ölümüne insanlarımızın yanındadır. Din görevlilerimiz peygamber varisleridirler. Toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, büyük fedakârlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, küçük büyük herkesin gönlünü kazanan ve görev yerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimize karşı son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada yapılan saldırıları kınıyor bu tür haksız saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun din hizmeti ve irşat görevini yürütmektedir. Bunun yanında din görevlileri doğum, sünnet, düğün, nikâh, asker uğurlama ve yine kötü günde hastalık, ölüm ve cenaze işlemlerinde insanların yanında olmaktadırlar. Yani din görevlilerimizin hizmet alanı yalnızca camilerle sınırlı değildir. Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan covid-19 virüsüne karşı alınan tedbirlerin uygulanmasında da din görevlilerimiz etkin bir şekilde görev almış, vefa destek gruplarında çalışmıştır. Din görevlilerimiz ayrıca, filyasyon ekiplerinde de görev almıştır. Pandemi sürecinde camilerimiz corona tedbirlerine en çok riayet edilen mekânlar, din görevlilerimiz de fedakârlıkları ve yaptıkları hizmetlerle örnek insan olmuştur. Bu vesileyle, din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakârca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din gönüllüsü kardeşlerimin camiler ve din görevlileri haftasını tebrik ediyor ebediyete irtihal edenlere Cenabı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum." dedi.

cam1-002.jpg

cam3-001.jpg

cam2-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum