1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da çay, hastane ve özel bankalar masaya yatırıldı
Pazar'da çay, hastane ve özel bankalar masaya yatırıldı

Pazar'da çay, hastane ve özel bankalar masaya yatırıldı

Pazar Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen heyet; korona salgını ve Kaçkar Hastanesi'nin durumu, yaklaşan çay hasadı, mevsimlik işçi sıkıntısı ve özel bankaların tutumuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda gerçekleşen toplantıda, koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan olumsuz durumlar masaya yatırıldı.

topl1-005.jpg

SALGIN VE KAÇKAR HASTANESİ
Pazar TSO Başkanı Neşet Çakır’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Pazar Kaçkar Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Yenilmez, hastane olarak şu anda malzeme eksiklerinin olmadığını ve bir koronavirüs yoğunluğu da bulunmadığını söyledi.

topl2-008.jpg

Mevsimsel grip nedeniyle çok sayıda müracaat geldiğini söyleyen Yenilmez, pozitif vaka olarak ise az sayıda müracaat olduğunu ve çoğunun da tedavi edilerek taburcu olduğunu söyledi. Haklı olarak ilerleyen süreçte nasıl bir tablo olabileceğini bugünden tahmin etmenin zor olduğunu da kaydeden Yenilmez, “Kadın doğum uzmanımız göreve başladı. Bir ultrason cihazına ihtiyaç duyuyoruz. koronavirüs noktasında bir aylık malzememiz var. 50-60 bin TL’lik bir cihaz bize yeterli olur. Şu anda ultrasona ihtiyacımız var ama stabil gidiyoruz koronavirüs noktasında. Acaba bir değişim olur ve zorda kalır mıyız diye de endişe duyuyoruz elbette.” diye konuştu.

Başkan Çakır ise bu konuda Pazar dışındaki Pazarlı iş adamlarının ilçeye destek noktasında önemli sözler verdiklerini ifade ederek, hastaneye ultrason alınması konusunda teklif sunacaklarını söyledi.

topl3-005.jpg

ÖZEL BANKALARA SERT TEPKİ
Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel ise, yaptığı konuşmada, yaşanan salgın nedeniyle herkesin devletin yanında yer aldığını, özel bankaların ise sınıfta kaldığını söyledi.

Başkan Yüksel,  “Akşam bakanı dinliyorum, devlet bankaları gibi özel bankaların da destek vermesini istiyor. Özel bankalar neden Pazar’da şubelerini kapattılar? Bu kriz ortamında devlet bankaları her türlü desteği, ertelemeyi yaparken özel bankaların ilçede şubelerini kapatması ve diğer ilçe ve il merkezindeki şubelere yönlendirmesi yanlış değil mi? Bizim şoför esnafı kontak kapattı. Bu zor zamanda bana destek vermeyen özel banka, yarın da emekliden, memurdan, çay üreticisinden medet beklemesin” dedi.

ÇAY HASADI VE MEVSİMLİK İŞÇİ SIKINTISI
Yaklaşan çay mevsimi ve mevsimlik işçilerin durumunun da tartışıldığı toplantıda zaman zaman tansiyon yükselirken konuşulan konuların yeniden değerlendirilip muhatapları ile diyalog ortamında sıkıntılara çözüm bulunması kararlaştırıldı.

İşte Pazar TSO salonunda gerçekleşen o toplantıdan görüntüler:

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum