1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Cumhuriyet Bayramı salonda kutlandı
Pazar'da Cumhuriyet Bayramı salonda kutlandı

Pazar'da Cumhuriyet Bayramı salonda kutlandı

Pazar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mehmet Akif Pirim Spor Salonundaki etkinliklerle kutlandı

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başlayan törenler Kaymakam Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Coşkun Yaşar Kurteş ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın öğrenciler ile halkın bayramını kutlamalarıyla sürdü.

bayr2-008.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi yaparken program Necat Sağbaş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Osman Şinal’in öğrencilerle birlikte hazırlamış olduğu 96. yıl şarkısı okundu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aynur Taka’ nın rehberliğinde hazırlanan Cumhuriyet Oratoryosu’nu okul öğrencilerinden Sena Cebeci ve Mehmet Çağlar Odabaş’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Daha sonra 12-A sınıfı öğrencilerinden Betül Güngör “Cumhuriyet Gelirken” adlı şiirini okudu.

bayr4-007.jpg

İlçedeki lise öğrencileri arasında yapılan cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Pazar Fen Lisesinden Emine Sadın adlı öğrencinin kompozisyonunu okumasının ardından Beden Eğitimi Öğretmeni Seher Bekâr’ın rehberliğinde hazırlanan Cumhuriyet temalı kareografi gösterisi gerçekleştirildi. 
Öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Zeybek ekibi gösterisini sunduktan sonra ortaokul öğrencileri arasında yapılan cumhuriyet konulu şiir yarışmasında 1. olan Hüseyin Sarıoğlu Ortaokulundan Açelya Banko adlı öğrenci şiirini okudu.

bayr11-005.jpg

Okulun halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından ilçedeki okullar arasında cumhuriyet bayramı münasebetiyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

bayr8-005.jpg

Şiir yarışması birincisi Hüseyin Sarıoğlu Ortaokulundan Açelya Banko, resim yarışması birincisi Özel Çözüm Koleji İlkokulundan Elif Çakır, kompozisyon yarışması birincisi Pazar Fen Lisesinden Emine Sadın’a birincilik ödülleri Kaymakam Ayhan Terzi tarafından verildi.

bayr7-005.jpg

Şiir yarışması ikincisi Haberal Ortaokulundan Buse Damla Birinci, Resim yarışması ikincisi TOKİ İlkokulundan Melis Alya Celep, Kompozisyon yarışması ikincisi Özel Yıldızlar Anadolu Lisesinden Murat Sevim’e Garnizon Komutanı Coşkun Yaşar  Kurteş, ödüllerini verdi.

bayr6-006.jpg

Şiir yarışması üçüncüsü Özel Çözüm Ortaokulundan Şenay Uluşahin, resim yarışması üçüncüsü Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulundan Cemre Yardımcı, kompozisyon yarışması üçüncüsü Pazar İmam Hatip Lisesinden Hatice Kalça’ya da ödüllerini Belediye Başkanı Ahmet Basa verdi.

bayr5-006.jpg

10 Mart Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğindeki tören geçişi ile kutlama programı sona erdi. 

fotogaleri.gif

RİZE MERKEZ

Rize'de Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ile vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Çeber, törende yaptığı konuşmada, dünyadaki her milletin tarihsel bir duruşu, kendini ifade eden değer tanımlamalarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye kendi var oluşunu başka milletlerin sömürüsüne veya yok oluşuna değil, onların korunmasına, onlara adalet ve hoşgörü ile yaklaşmaya bağlayan, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını benimsemiştir. Bugün hiçbir insani değerle örtüşmeyen eylemler ortaya koyarak ülkemizle mücadele halinde olan terör örgütleri ve onların destekçileri devletimizin ve milletimizin tarihinden getirdiği adalet ve insan merkezli bu yüksek anlayışı hedef almaktadır." 

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören geçişiyle sona eren kutlamalara, Vali Çeber'in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Motosiklet ve off-road araçlarıyla kortej

Öte yandan Rize'de bir araya gelen motosikletçiler ve off-road tutkunları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kortej oluşturdu. 

Yaklaşık 50 motosiklet ve 15 off-road tutkunu, Türk bayraklarıyla süsledikleri motosiklet ve araçlarıyla Çaykur Didi Stadı yanında toplandı.

Rize Motosiklet Derneği Başkanı Yakup Temizel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

bayr1-007.jpg

bayr3-008.jpg

bayr9-005.jpg

bayr10-005.jpg

bayr13-004.jpg

bayr12-005.jpg

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum