1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da Cumhuriyet’in 100. yılı çelenk sunumuyla başladı
Pazar’da Cumhuriyet’in 100. yılı çelenk sunumuyla başladı

Pazar’da Cumhuriyet’in 100. yılı çelenk sunumuyla başladı

Pazar’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

A+A-

CEVAHİR TOPALOĞLU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim günü saat 13.00’da Pazar Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

cmh3-003.jpg

Tören 15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında yer alan Atatürk Anıtı’na Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çelenk sunumuyla başladı. 

cmh2-003.jpg

Törene, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve askeri erkân katıldı. 

cmh1-004.jpg

Çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

cmh4-003.jpg

Tören sonrası saat 13.30’da Kaymakam Akın, makamında düzenlenen törende tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Bayramı Tören Kutlamalarına 29 Ekim 2023 Pazar günü (yarın) saat 10.00’da Pazar Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu’nda devam edilecek.

- Rize
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tamamlandı.

Protokol üyeleri ve öğrenciler, kutlamalar kapsamında 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve diğer ilgililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum