1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da denizden çıkanlar şaşırttı!
Pazar'da denizden çıkanlar şaşırttı!

Pazar'da denizden çıkanlar şaşırttı!

Pazar Liman Başkanlığı tarafından "Denizi kirletme, geleceği yok etme" konulu etkinlikte protokol çevre temizliği yaptı

A+A-

Toplumda deniz sevgisinin ve kültürünün oluşmasına katkı sağlamak, deniz ve çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Pazar Liman Başkanlığı tarafından "Denizi kirletme, geleceği yok etme" konulu etkinlik düzenlendi.

tmzlk13.jpg

Yapılan etkinliğe Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Haluk Ergen, kurum amirleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

tmzlk10.jpg

Pazar Balıkçılar Köyü Balıkçı Barınağı içerisinde yapılan etkinlikte deniz kıyısı temizliği ve dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Bölge halkının ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte kıyı alanında bulunan çöpler toplandı.

tmzlk9.jpg

 Dalgıçlar tarafından deniz dibine dalış yapılarak çeşitli atıklar karaya çıkartılırken, bu atıklar karada belli bir noktada sergilenerek sorumluluk bilinci oluşturulmaya çalışıldı. 

tmzlk8.jpg

Etkinlikle ilgili bir açıklamada bulunan Pazar Liman Başkam S. Süleyman Taşcı, “Deniz kirliliği tüm dünyanın ve aynı zamanda ülkemizin önemli problemlerinden biridir. Deniz kirlenmesi; deniz eko sistemine zarar veren, insan sağlığını bozan, balıkçılık da dahil olmak üzere, denizlerdeki faaliyetleri engelleyen, denizin kullanım kalitesini engelleyen ve değerini azaltan madde veya enerjinin; insanlar tarafından deniz ortamına doğrudan veya dolaylı olarak bırakılması olarak tanımlanabilir. Bu nedenle deniz kirliliğini önlemek, kirliliğe dikkat çekmek, toplumda çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak, deniz çöpleriyle etkin bir mücadele etmek ve gelecek nesillere temiz yaşanabilir bir deniz emanet etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemiş olduk. Etkinliğimizin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bundan böyle etkinliklerimiz devam edecektir. Bütün katılımcılarımıza teşekkür ederim.” dedi.

tmzlk12.jpg

tmzlk7.jpg

tmzlk6.jpg

tmzlk5.jpg

tmzlk4.jpg

tmzlk3.jpg

tmzlk1.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum