1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da dev kalkan balığı 7 bin TL'den anında satıldı!
Pazar'da dev kalkan balığı 7 bin TL'den anında satıldı!

Pazar'da dev kalkan balığı 7 bin TL'den anında satıldı!

Karadeniz'de nadir görülen kalkan balığı, Pazar sahilinde balıkçı ağına takılırken, tezgâha gelir gelmez 7 bin TL'den anında müşteri buldu!

A+A-

(Pazar53) - Rize Pazar’da balıkçı ağına takılan 7 kiloluk kalkan balığı, tezgâhta 7 bin TL’den alıcı buldu.

kalkan2-002.jpg

Pazar’da Kardeşler Balıkçılık’ta tezgâha gelir gelmez satılan kalkan balığı, bir süre askıda kalınca vatandaşların da ilgisini çekti.

kalkan1-003.jpg

Karadeniz’de kalkan balığının nadir olarak bulunduğunu söyleyen balıkçı esnafı Murat Kurt, “Genelde nisan ve mayıs aylarında denizlerimizde gözükür. Pahalı bir balık olduğu için tüketimi hızlı olmuyor. Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde daha çok rağbet görüyor. Bugün ise tezgâha gelir gelmez kilosu bin TL, kendisi 7 bin TL’den anında satıldı. Normalde kalkan ağı derler özel bir ağ ile yakalanır. Bir de gırgırlar, istavrit ağına sardığında orada çıkar. Bazen hamsi ağında da çıkar. Büyük gırgırlarda da yakalanabiliyor. Bu 7 kiloluk kalkan büyük gırgırda çıktı.” dedi.

kalkan3-003.jpg

Kurt, kalkan balığı müşterilerinin özel olduğunu ifade ederek, Karadeniz’de az yakalandığı için fiyatına bakılmaksızın iyi fiyatlara satılabildiğini söyledi.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum