1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da doktor sıkıntısı
Pazar'da doktor sıkıntısı

Pazar'da doktor sıkıntısı

Rize’nin Pazar İlçesi’nde Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor sıkıntısına şimdi de acil servisteki yoğunluk eklendi.

A+A-

Naci GÜVEN - Yaz aylarında normal nüfusun üç katına çıktığı Pazar ilçesinde dâhiliye, bevliye, 2 cerrah ve yeni atanan kadın doğum uzmanı ile toplam 5 doktorun görev yaptığı Pazar Devlet Hastanesinde, hizmet veren doktor sayısının yetersizliği nedeniyle acil serviste yığılma yaşanıyor. Bazı Doktorlarında izinli olmalarından dolayı da sıkıntının giderek büyüdüğü ifade edildi. Pazar Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oğuzhan Türker Ulusal, polikliniklerde görev yapan uzman doktorların yetersiz sayıda olmaları sebebiyle bu kez hastaların son çare olarak acil servise gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Fakat burada da gereksiz birikmeler olunca, acil servis asıl görevini yapmakta zorlanıyor. Burada doktor sıkıntımız var. İhtiyaç duyulan doktorlar ilgili makamlara bildirilmiştir. Doktorların atanmasının bir an önce yapılması gerekiyor. Yeni atanan kadın doğum uzmanı ve talep edilen göz, anestezi ile çocuk doktorunun bir an önce gelmesi bizi rahatlatacaktır. Acilde bir doktor günde ortalama olarak 300 hastaya bakıyor. Yapılan protokol gereği hastanemizin acil servisinde 7 ayda 50 bin hastaya bakıldı” dedi.

Dr. Ulusal, acil servisin kaza geçiren herkesin kaldırıldığı ilk müdahale yeri olduğunu da belirterek, “Acil servise birkaç dakika geç gelmeniz veya buradaki doktorun birkaç dakikalık gecikecek müdahalesi geri dönülmesi imkânsız durumlarla sonuçlanabilir. Bölgeye hitabeden Pazar Devlet Hastanesi’nin hizmetlerini eksiksiz yerine getirebilmesi için, mutlaka en kısa sürede talep edilen doktor takviyesinin yapılması zaruret arz etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum