1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da dolmuş zamlarına sert tepki
Pazar'da dolmuş zamlarına sert tepki

Pazar'da dolmuş zamlarına sert tepki

Pazar'da minibüsçülerin yüzde 40'lık zammına vatandaştan sert tepki geldi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da Rize Ardeşen arası yolcu taşıma ücretlerine yapılan zamlar vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık yüzde 40’lik artışla Rize – Pazar arası dolmuş ücreti 68 TL’den 95 TL’ye çıkarken indi bindi 13 TL'den 20 TL'ye çıktı. İndi bindi zam oranı bu rakamla birlikte yüzde 54 artmış oldu. Diğer güzergâhlarda da aynı oranlarda zam yapıldı.

zam.jpg

Vatandaşlar fiyatlara tepki göstererek, “Böyle bir zam yapmak için ortada geçerli bir neden yok. Benzinde mazotta veya dolarda gözle görülür bir artış yok. Bu kadar yüksek bir zammı neyle izah edecekler. Vatandaş kendi aracıyla gidip gelse daha ucuza mal eder. Buna bir çözüm gerekir. Belediyeler bir araya gelsin vatandaşa belediye otobüsü tahsis etsinler” ifadelerini kullandı.

Minibüs esnafı ise uzun süredir zam yapılmadığını ve girdi fiyatlarının artışı nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğu savunmasını yaptılar.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
58 Yorum