1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da ekmek yeni yılda 1 TL'den satılacak
Pazar'da ekmek yeni yılda 1 TL'den satılacak

Pazar'da ekmek yeni yılda 1 TL'den satılacak

Pazar, yeni yıla ekmek zammıyla giriyor. 75 kuruştan satılan 300 gram ekmek, 1 Ocak itibariyle 1 TL'den satılacak.

A+A-

Pazar’da uzun zamandır rekabet nedeniyle 300 gramı 75 kuruştan satılan ekmek yeni yılla birlikte gramajı korunarak 1 TL’den satılacak.

Pazar’da fırıncılar, yaklaşık 3 yıl önce 350 gramı 1 TL’den satılan ekmeği rekabet nedeniyle 75 kuruşa indirmiştiler. Son zamların ardından zam yapılmazken ekmeğin gramajı düşürülmüştü. Resmi fiyat 300 gram 1 TL olmasına rağmen zam fiyatlara yansıtılmamıştı.

Fırıncılar son maya ve un zammının ardından 1 TL’lik fiyatı 1 Ocak 2014 itibariyle devreye sokma kararı aldı. Mayanın kolisinin 30 TL’den 45 TL’ye, unun çuvalının ise 50 TL’den 62 TL’ye yükseldiğini söyleyen fırıncılar, 1 TL’lik fiyatı uygulamaya koymanın kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler.

Bu arada Rize merkez ve ilçelerinde de uzun zamandır 300 gram ekmeğin 1 TL’den satıldığı ifade edildi. İstanbul’da ise 250 gram ekmek 1 TL’den satılırken fırıncılar geçtiğimiz günlerde 1.25 TL fiyat için başvuruda bulunmuşlardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum