1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ TEPKİSİ
PAZAR'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ TEPKİSİ

PAZAR'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ TEPKİSİ

Rize’nin Pazar ilçesinde 3 gündür yaşanan elektrik kesintisi, köy muhtarının uyarısı üzerine 3 dakikalık çalışmayla giderildi.

A+A-

- 3 DAKİKALIK İŞ İÇİN 3 GÜN ELEKTRİK VERİLMEDİ!
- RİZE’NİN PAZAR İLÇESİNDE 3 GÜNDÜR YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ, KÖY MUHTARININ UYARISI ÜZERİNE 3 DAKİKALIK ÇALIŞMAYLA GİDERİLDİ.
- OLAYA İSYAN EDEN MUHTAR, “GAZETECİLERİ ÇAĞIRACAĞIM DEDİM. ANCAK İŞİ ÇÖZDÜLER!”
- RİZE VALİSİ: “BEN DE FIRÇALADIM!”

elektr1.jpg

PAZAR53/ÖZEL - Rize’nin Pazar ilçesinde kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintileri, halkı isyan noktasına getirirken, 3 gündür şehir merkezinin bir kısmı ile birçok köy ve mahallede elektrik kesintileri yaşanıyor.

elekt2.jpg

3 gündür köyüne elektrik verilemediği için köylülerle karşı karşıya geldiğini söyleyen Pazar Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk, hiçbir yetkiliden yardım alamayınca, arızayı yerinde görmek için incelemeye çıktığını ve gördüğü olay karşısında şok olduğunu söyledi.

elekt5.jpg

Muhtar Balmuk, sadece 1 elektrik telinin koparak kendi hatlarının üzerine düştüğünü ve bu nedenle 3 gündür elektriksiz kaldıklarını söyleyerek, “Yetkilileri aradım işi yokuşa sürdüler. 3 dakikalık işleri vardı oysa. Basın mensuplarını alıp olay yerine gideceğimi ve tüm Türkiye’ye bu rezilliği göstereceğimi söyledim. Anında ekibi gönderip sorunu 3 dakikada çözdüler. 3 dakikalık iş için 3 gündür elektriklerimiz kesik. Evde buzdolaplarında yiyecekler çürüdü. Bu kadar basit bir arızadan dolayı 200 hastanın bulunduğu rehabilitasyon merkezi dahil, 2 mahalle ve 1 köye 3 gün elektrik verilemedi. Halen şehir merkezindeki bir çok yer dahil ilçenin büyük bölümünde elektrik yok. Böyle basit arızalardan dolayı bu kadar zamandır elektrik kesintisi yapılıyorsa birilerinin mutlaka hesap vermesi lazım” diye konuştu.

elektr3.20150111191609.jpg

3 DAKİKADA TELİ KALDIRDILAR!

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Balmuk, “Pazar Güzelyalı Mahallesi rehabilitasyon merkezinin önünde, radarın yedek hattındaki elektrik teli koparak, 3 gün önce bizim elektrik tellerinin üzerine düştü. Bu tele 3 gündür müdahale edilmedi. Ne zamana kadar? Elektrik arızaya gittim. Dedim ki Güzelyalı, Beyaztaş mahalleleri ve rehabilitasyon merkezi var. 200 tane hasta var burada. Bu hastalar sağır, dilsiz, sakat. Bu insanlara yazıktır. Bu teli kaldırın. Bana verdikleri cevap, bu teli müteahhit gelmeden kaldıramayacakları şeklinde oldu. İl müdürü Cabir Bey’i aradım. Aldığım cevap aynı oldu. Ben basını alıp buraya gidiyorum dedim kendisine. Buraya gelene kadar teli indirdiler. Bu 3 gün önce yapılsa, bu insanlara elektrik verilse, Allah’ın da devletin de hoşuna gitse olmaz mıydı? Bu nedir, bize işkence mi yapıyorlar? Basit bir olay, yol kenarı. Dağ değil, tepe değil. Yazık günah; ucuz malzeme kullanıyorlar bu hale geliyor. Merkezi hükümet parayı göndersin, burada ucuz malzeme kullanılsın ve bu eziyeti mi çekelim? Vatandaş 1 lira ödeyemediği zaman şartel iniyor. Vatandaşların dolabındaki malzemeler çürüdü bunun hesabını kim verecek?” dedi.

muht.jpg

VALİ YAZICI: “BEN DE FIRÇALADIM!”

Kesintilerin uzaması ve ardından da su motorlarının çalışmaması nedeniyle ilçede hayat adeta felç oldu. İlçeye ziyarette bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya konu aktarılırken, Vali Yazıcı, yaptığı açıklamada, “Dün akşam itibariyle Rize genelindeki 163 köyümüzde elektrikler kesiktir. Derdimiz yüksek. Onlar da iyice bunaldılar. Ben de akşam biraz fırçaladım ama sonuçta altyapıyla ilgili yatırımlarda biraz eksik kalıyorlar. Onları tamamlamamız lazım. Küçücük bir kar yağışında, küçük de yağmadı ama şu anda çok sıkıntılıyız. Herkes müthiş tepki gösteriyor. Vatandaş haklı. Çünkü artık öyle bir dönemdeyiz ki elektrikle ilgili bahane söyleyemeyiz insanlara. Her şey elektriğe bağlı. Elektrik olmayınca, ısınamıyor veya bir takım işlerini yapamıyor. Biraz daha titiz olacağız. Yarın akşama yüzde doksanındaki sıkıntı çözülmüş olacak.” şeklinde konuştu. (Kaynak: pazar53.com)

elekt4.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum