1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da engellilerden 2020'ye coşkulu karşılama
Pazar'da engellilerden 2020'ye coşkulu karşılama

Pazar'da engellilerden 2020'ye coşkulu karşılama

Pazar'daki Özel Engelli Bakım Merkezinde tedavi gören vatandaşlar, '2020'ye merhaba' etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

A+A-

Pazar Güzelyalı Mahallesi Dereboyu Mevkiinde faaliyet gösteren Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen yeni yıl programında engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

eng12-002.jpg

167 engelli ve 93 çalışanla birlikte Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla düzenlenen  '2020'ye merhaba' etkinliğinde ortaya renkli görüntüler çıktı. 

eng10-002.jpg

Engelli vatandaşlar horon halkası kurup tulum eşliğinde oynarken; ip çekme, çuval yarışı ve birçok değişik oyunda kıyasıya yarıştılar.

eng9-002.jpg

Zaman zaman mikrofonu eline alıp şarkılar da söyleyen engelli vatandaşlar 2020 yılıyla ilgili dilek tutup mutluluk mesajları verdiler.

eng11-002.jpg

10 YILDIR HİZMET VERİYOR
Çoğunluğu Rize ve yakın çevre illerden olmak üzere 167 hastaya 93 personelle hizmet verilen Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve kapsamlı engelli bakım merkezi olarak 2010 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

eng4-011.jpg

AĞIR HASTALAR DA BAKIM GÖRÜYOR
Engelli Bakım Merkezinde zihinsel, ruhsal ve bedensel hastalar bulunuyor. Hastaların bakımı için görevli 93 çalışan var. Psikolog, sosyal hizmet uzmanları, aile hekimi, hemşireler, hasta bakıcılar, güvenlik görevlileri, temizlik görevlileri ve çamaşırcılardan oluşan dev bir kadro ile hastaların bakımı ve temizliği yapıldığı gibi, Pazar ilçe halk eğitim merkezi ile koordineli olarak çeşitli el işi kursları düzenlenerek engellilere el becerileri de kazandırılıyor.

metinayar.jpg

Kurum Müdürü Metin Ayar, burada sadece zihinsel, ruhsal ve bedensel engelli hastaları kabul ettiklerini, hastaların ağır engelli durumda bulunduklarını ve bu hastalara en iyi şartlarda hizmet vermek için büyük gayret ortaya koyduklarını söyledi.

Ayar, "Yemek yedirilmesinden, alt değişmesi, banyo yaptırılması, saçlarının taranmasına kadar tüm kişisel bakımları yapılmaktadır. Buradaki görevli tüm arkadaşlarımız, hastalarımızın maddi, manevi, fiziki ya da ruhen istismara uğramamaları için ciddi anlamda bire bir ve grup olarak çalışmaktadır. Ay içerisinde takibatları yapılmakta, sağlık kontrolleri, ilaçlarının verilmesi, hastaneye götürülmesinde refakat ediliyor." diye konuştu.

eng8-004.jpg

Zaman zaman sosyal aktivitelerle hastaların moral motivasyonlarını yüksek tutmaya çalıştıklarını ifade eden Müdür Ayar, “Onlarla seviniyor, mutlu oluyor, onlarla üzülüyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunun bilinci içindeyiz. Bu renkli programlarla hep birlikte bir aile ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

eng7-004.jpg

eng6-006.jpg

eng5-007.jpg

eng3-015.jpg

eng2-013.jpg

eng1-014.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum