1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da eski NATO binası yıkıldı
Pazar'da eski NATO binası yıkıldı

Pazar'da eski NATO binası yıkıldı

Pazar'da bir dönem NATO'nun hizmet binası olarak kullanılan ve yapılan protokolle Kızılay'a devredilen atıl vaziyetteki bina yıkıldı.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde kurulu bulunan NATO Hava Üssü’nün, Rusya’nın dağılmasından sonra önemini kaybetmesiyle, uzun süredir şehir merkezinde atıl durumda bekleyen hizmet binası da bugün yıkıldı.



25559
Kızılay Pazar Şubesi’nin sosyal hizmet binası kurmak için 25 yıldır ısrarla istediği şehir merkezindeki; bir dönem NATO’ya hizmet veren Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı atıl vaziyetteki hizmet binasının da içinde bulunduğu 250 metrekarelik arsa, bir süre önce Pazar Kaymakamlığı’nda yapılan protokolle devredilmişti.
25560
Kızılay Pazar Şubesi Başkanı Esat Balta, ilçenin en güzel yerinde harabe bir vaziyette bulunan alanı, yapılan protokolle Kızılay’a kazandırdıklarını belirterek, “Burada Pazar’a yakışır bir Kızılay Hizmet Binası inşa edeceğiz. Projemiz hazırdır." dedi.
24237
Başkan Balta, Pazar'a bir çivi çakma sevdasında olan herkesin bu projeye destek vermesini de isteyerek, "Uzun zamandır bu konuyla ilgilendiğimiz için de bir miktar kaynak ayırdık. Ancak yine de üst düzey bir destek gerekiyor. Pazar Belediyesi’ne yıkım amaçlı isteğimizi ilettik. Bugün de yıkım yapıldı. İnşallah bu alanda kısa süre sonra yeni hizmet binası inşaatının temelini törenle atacağız” şeklinde konuştu.

vid.jpg HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum