1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da evde kalanlara VEFA yetişti
Pazar'da evde kalanlara VEFA yetişti

Pazar'da evde kalanlara VEFA yetişti

Pazar'da ‘Vefa sosyal destek grubu’ tarafından 65 yaş üstü vatandaşların evlerine giderek ihtiyaçları karşılandı

A+A-

Sokağa çıkma yasağı kapsamında özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmamaları ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi başkanlığında, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür V. Nadide Özçelik, Sağlık Müdür V. Abdullah Keleş, Yazı İşleri Müdürü İlker Kabaoğlu ve İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ten oluşan Pazar Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu oluşturuldu.

vefa2-001.jpg

Bu durumdaki vatandaşların 112, 155 ve 156 numaralı telefonları aramak suretiyle ilaç, gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesini talep edebilecekleri ifade edildi.

vefa1-001.jpg

Sokağa çıkma yasağının ardından Pazar Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri olan Emniyet, Jandarma ekipleri başta olmak üzere belediye zabıtaları, muhtarlar, imamlar ve diğer kamu personelleri tarafından; mahalle ve köylerinde ikamet eden, 112, 155 ve 156’yı arayarak talepte bulunan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşları ile kronik rahatsızlığı bulunan kimselerin; ilaç, gıda ve bankadan para çekme gibi sıkıntıları gideriliyor.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlar vatandaşlardan tespit edilenler hakkında Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3150 TL, Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince de 392 TL idari para cezası uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum