1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da günlük 2500 maske üretiliyor
Pazar'da günlük 2500 maske üretiliyor

Pazar'da günlük 2500 maske üretiliyor

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 10 gündür 20 usta öğretici ile maske üretimi yapıyor. Merkezde günlük 2500 maske üretilirken, bugün Pazar Belediyesi için 25 bin adet yeni maske üretimi başlatıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Halk Eğitim Müdürü Celil Çakıroğlu, maske üretimiyle ilgili yaptığı açıklamada “Burada biz dört atölyede 20 usta öğreticimizle birlikte, maske dikimi yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün görevlendirmesiyle yaklaşık on günden beri maske dikimine devam ediyoruz. Günde 2500-2600 civarında maske dikiyoruz. Diktiğimiz maskeleri 50’lik ve 100’lük poşetler halinde Pazar Kaymakamlığına teslim ediyoruz. Oradan da ilgili dağıtımlar yapılıyor.” şeklinde konuştu. 

maske4-003.jpg

SALGINA DİKKAT EDİLİYOR
Steril bir ortamda çalıştıklarının altını çizen Çakıroğlu, “Hafta sonları, Cuma akşamı binamız, koronavirüse karşı ilaçlanıyor. Binamız son derece steril. Usta öğreticilerimiz genelde kalabalık alanlara girmiyorlar. Halk Eğitim merkezi binamızdan evlerine gidiyorlar. Evlerinden de buraya geliyorlar. Bizler de binamızda maske dikimi yapıldığı için çok fazla sosyal alanlara girmiyoruz. Buna dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

maske3-002.jpg

BELEDİYEYE 25 BİN MASKE
Üretimin kesintisiz devam ettiğini anlatan Pazar Halk Eğitim Müdürü Celil Çakıroğlu, “Şu anda Pazar Belediye Başkanlığımız tarafından 25 bin maskelik kumaş geldi. Bugün kesimine başladık. Bir hafta, 10 iş günü içinde kesip, dikip belediyemize teslim edeceğiz.” dedi.

maske2-004.jpg

maske1-004.jpg

..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum
İlgili Haberler