1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 'Harften öte kadın' projesi
Pazar'da 'Harften öte kadın' projesi

Pazar'da 'Harften öte kadın' projesi

Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu ekibi, 'Harften öte kadın" adıyla hayata geçirilen proje kapsamında kadına şiddeti önleme adına başlatılan çalışmalar kapsamında ziyaretlerde bulunuyor.

A+A-

Şiddeti önleme ve şiddetle mücadele kapsamında ülke genelinde kadının önemini vurgulamak ve kadına şiddetle mücadeleye ilişkin öğrencilerde ve toplumda farkındalık oluşturma adına "Harften öte kadın" adıyla hayata geçirilmiş bir etwinning projesi yapan Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu ekibi, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

proje2-010.jpg

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu Müdürü Mustafa Kaptan, okul öğretmenlerinden Adile Kılıç ve öğrencileri, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender makamda ağırlardı.

proje3-008.jpg

Ziyarette proje koordinatörü Adile Kılıç çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Proje ile aynı zamanda öğrencilerde saygı, kadın erkek eşitliği ve cinsiyet ayrımcılığı konularında farkındalık oluşturmak, topluma yararlı bireyler olmalarına katkı sağlamak, empati kurma, fikirlerini paylaşma, yardımlaşma, özgüven geliştirme, yaşam becerileri kazandırma, toplumsal ve insani değerlere dikkat çekmek hedeflenmiştir. ‘Bir dizede sen kadın desen’ sloganıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden 25 okul ve Azerbaycan'dan bir okul ile birlikte sosyal sorumluluk adına yola çıktık. Farklı illerden yaklaşık 237 öğrencimiz 4 ayı aşkın süredir kadının önemine ilişkin şiirler yazıyor, resimler yapıyor,  muhabir olup elinde mikrofonla toplumun her kesiminden insanların kadının önemine ilişkin görüşlerini alarak yaşamın içinde bu sorumluluğu kazanma adına emek veriyorlar. Projede her ay birçok etkinlik gerçekleştiriliyor." dedi. 

proje1-010.jpg

Projenin ortak ürün çalışması olarak öğrenci resim ve şiirlerinden oluşturulan "Harften öte kadın" şiir kitabı Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender'e takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum