1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da iktidar ve muhalefet aynı masada
Pazar'da iktidar ve muhalefet aynı masada

Pazar'da iktidar ve muhalefet aynı masada

Pazar'da yatırımların seyri ve ilçenin sorunlarıyla ilgili düzenlenen toplantıda AK Parti, CHP ve MHP başkanları ile yöneticileri aynı masa etrafında bir araya gelip görüş alışverişinde bulundular.

A+A-

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığınca Öğretmenevi Salonunda düzenlenen istişare toplantısında CHP, MHP, AK Parti ilçe başkanları ve 5’er kişilik yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek ilçede yapılan ve yapılacak yatırımları masaya yatırıp fikir alışverişinde bulundu.

topl1-002.jpg

Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce şunları söyledi: “AK Parti ilçe başkanlığına yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla seçildiğimiz 20.11.2014 tarihinden bugüne kadar 2 yıl geçmiştir. Geldiğimiz günde bizim yönetim anlayışımızı ortaya koyarken toplumun tüm katmanları ile birlikte yaşadığımızı ve Pazar’la ilgili kararlar alırken tüm kesimler ile istişare içinde bir yönetim ortaya koyacağımızı belirtmiş, sivil toplum kuruluşları, önceden siyaset etmiş büyüklerimiz, siyasi partilerimizle birlikte Pazar’ımızı şekillendireceğimizi ve her kesimin düşüncelerini önemseyeceğimizi ortaya koymuştuk."

topl4-001.jpg

"İlk toplantımızı önceden Pazar’da siyaset etmiş arkadaşlarla bir araya gelerek Pazar’ımızı anlattık ve toplantıya katılan tüm arkadaşlar Pazar için yapılacak doğru işlerin arakasında devamlı teşkilatımıza destek vereceklerini ve birlik beraberlikten güç doğacağını belirtmişlerdi"
diyerek sözlerine devam eden İnce, "Bugün de ikincisini düzenlediğimiz bu toplantımıza iştirak eden CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldız ve ekip arkadaşlarına, MHP İlçe Başkanı Zafer Demirçelik ve ekip arkadaşlarınıza şahsım ve AK Parti teşkilatı adına teşekkür ediyorum. Bu toplantı genel siyaset dışında gerçekleşiyor. Pazar ilçemizin sorunları, yapılanlar, yapılacaklar, uzun vadedeki yol haritasının konuşulup tartışılmasının önemli olacağını hava alanının ilçemizde yapılması ile ilgili ilçemiz büyük bir ivme kazanacağından buna Pazarlılar olarak her yönü ile hazır olmamız gerekmektedir. Pazar ilçemizde birlik beraberlik içinde hareket etmemiz ilçemize kazandıracak ve Pazar’ımızın önünü daha da açacaktır. Pazar ilçemizin gelişmesini engelleyecek, ilçemizde birlik beraberliğimize fitne fesat sokacak insanlar her zaman olduğu gibi yine olacaktır. Bunlara biz Pazar’da siyaset eden arkadaşlar izin vermemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

topl3-002.jpg

Başkan İnce daha sonra Pazar ilçesinde üzerinde çalışılan 18 projeyi şu şekilde sıraladı: “1-Ciha kalesinin restorasyon ve yolun yapılması devam ediyor 2-Pazarspor kamp ve eğitim merkezinin yapılması devam ediyor 3-Pazar İmam-hatip külliyesinin yapım projesi devam ediyor 4-Pazar endüstri meslek lisesi spor salonu yapılması tamamlandı 5-N. Sağbaş Anadolu Lisesi spor salonu tamamlandı 6-ÖSYM sınav merkezi olunması için çalışılması yazışmaları yapılmış 7-Fen Lisesi kurulması ve lisenin yatılı yapılması tamamlandı, yatırımı yapılıyor 8-Dört köyün mahalle olması, Belediye çalışması 2 mahalle kuruldu 9- Pazar Çarşıbaşı köprü projesi başladı 10-Pazar kaymakamlık binası inşaatı devam ediyor 11- Gençlik spor merkezi beklemede 12-SGK binasının yapılması devam ediyor 13-Pazar erkek yurdunun kurulması ve yapılması çalışma devam ediyor 14- Yeni bir Pazar çay fabrikasının yapılması inşaat devam ediyor 15- Çaykur’a ait 2 adet çay fabrikanın kaldırılması ve yeniden yapılması arsa yeri tespit edildi 16- Liman Başkanlığı binasının yapılması yer tahsisi yapıldı ödenek ayrıldı başlayacak 17- Huzur evi yapılması için çalışmalar devam ediyor 18-Hemşin deresi düzenlemesi ve tahkimat yapımı konusunda, dere düzenlemesi başladı tahkimat proje hazırlanıyor.”

topl2-002.jpg

CHP ilçe başkanı Abdullah Yıldız ise konuşmasına, “Bu toplantıyı düzenleyerek bizleri bir araya getiren AK Parti ilçe başkanı Nurettin İnce ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” diyerek başladı. Başkan Yıldız, Pazarla ilgili yatırımları dışarıdan duyarak takip ettiklerini ancak bu toplantının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Burada birinci ağızdan duymamız çok iyi oldu. Biz CHP ilçe başkanlığı olarak ilçemize doğru yapılacak her yatırımda Pazar’ımızın gelişmesi için her daim iktidar partisi arkadaşlara destek olacağımızı belirtmiştik ve belirtmekteyiz. Yatırımları dinledik. Güzel yatırımlar. Bu konuları biz de teşkilatlarımıza anlatacağız ve Pazar için güç birliği yapacağız. İlçemizde imar, eğitim, çevre temizliği, kentsel dönüşüm ile ilgili konular acilen ele alınması gereken konular olduğunu biz arkadaşlarla tespit etmiş bulunmaktayız. Başkan arkadaşımızın ortaya koyduğu yatırımlar için teşekkür ediyorum ve bu toplantıların devamlı aralıklarla yapılması ilçemiz için iyi olacağı kanaatindeyim.” dedi.

MHP İlçe Başkanı Zafer Demirçelik de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ben de CHP ilçe Başkanı arkadaşın dediklerine katılıyorum ve toplantının çok yararlı olduğunu söylüyorum. Yatırımlarla ilgili bilgiyi AK Parti teşkilatının yetkili ağızlarından duyduğumuz iyi oldu ve biz de ilçe teşkilatı olarak pazarımız için taşın altına elimizi sokacağımızı ve bu tip toplantıların devamlı yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Pazar hepimizin. Herkesin sorumluluk alması ve ilçenin gelişmesi için her kesin yardımcı olması gerekmektedir. Toplantıyı düzenleyen AK Parti ilçe başkanı Nurettin Başkanıma teşekkür ediyorum.”

Toplantının sonunda ikinci toplantının CHP ilçe başkanlığınca düzenlenmesi karar altına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum